• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Müslümanlar, Ayasofya gibi Mescid-i Aksa'nın da özgürlüğüne kavuşmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cuma namazını Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nde kılmak isteyen ve İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin diğer illeri ile dünyanın çeşitli ülkelerinden gelenler, yıllar sonra Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nde namaz kılmanın sevincini yaşadı.

 

Namazın ardından akın akın caminin içerisine giren vatandaşlar, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'n açılmasının mutluluğunu yaşayan Müslümanlar, Mescid-i Aksa'nın da esaretten kurtarılarak özgürlüğüne kavuşması temennisinde bulundular.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılması bizlere çok büyük bir cesaret ve mutluluk verdi

Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nin ibadete açılmasının Müslümanları sevince boğduğunu belirten Süleyman Öztoprak, "Aşırı derece bir mutluluk içerisindeyiz. Uzun yıllardır Ayasofya'yı dışarıdan izleyip, imrenerek 'Keşke Ayasofya'da namaz kılabilsek, secde edebilsek, Ayasofya'yı cami olarak kullanabilsek' diye her zaman dua ederken, Allah bizlere bugünleri nasip etti. Allah'a hamdolsun tarihi bir gün yaşadık. Tarihe geçecek anları yaşıyoruz. Tüylerimiz diken diken oldu. İnanılmaz derece heyecanlıyız. Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi açan Cumhurbaşkanımızdan ve tüm bürokratlarımızdan Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nin açılması bizlere çok büyük bir cesaret ve mutluluk verdi." ifadelerini kullandı.

"Yüreğimiz yıllardır hep Ayasofya hasreti ile yanıp tutuştu"

Yıllardır Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nde namaz kılmanın hayalini kurduğunu belirten Hüseyin isimli vatandaş, "Allah'a şükürler olsun, küçüklüğümüzden beri hep Ayasofya ezgileri ile büyüdük. Yüreğimiz yıllardır hep Ayasofya hasreti ile yanıp tutuştu. Bize bu mutluluğu yaşattığı için Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Çok mutlu ve sevinçliyiz. Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nin açılması inşallah bundan sonraki fetihlere de vesile olur. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi inşallah Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nin açılması Müslümanlara bir heyecan, sevinç ve güç verdi. Ufuklarımızı açtı. Bugüne kadar Ayasofya'nın açılmasını bekliyorduk, inşallah bundan sonra daha büyük sevinçler düşünüyoruz. Şam'ın, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün kurtuluşunu inşallah düşünüyoruz. Bunun için nesiller yetiştireceğiz, hareket edeceğiz. Allah Müslümanlara güç versin." temennisinde bulundu.

Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nde ilk cuma namazının kılmanın sevincini yaşadığını belirten Mahmut isimli vatandaş ise, bugünleri kendilerine yaşattığı için Allah'a dua etti.

"Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nin açıldığı için çok memnunuz"

Ayasofya'nın zincirlerinin kırıldığını, mutlu ve güzel bir gün olduğunu ifade eden Mustafa Karaaslan, "Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Bize nice böyle güzel yaşatsın. Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nin açılmasına çok memnunuz, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah camilerin açılmasına engel olanlara fırsat vermesin." diye konuştu.

"Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nin kıymetini bilelim"

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem), "Konstantiniyye mutlaka fetih olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır." hadisi şerifini hatırlatan Ali Yıldırım, bugünün Müslümanların zaferi olduğunu vurguladı.

Yıldırım, "Allah-u Teala bu manevi fetihlerin devamını, Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nin kapanmamasını ve kıymetini bilmeyi, o şekilde hareket etmeyi bizlere nasip etsin. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılması bizim için büyük bir nimettir. Bu nimetim kıymetini bilirsek Allah-u Teala elimizden almayacaktır. Onun için kıymetini bilmek lazım." ifadesini kullandı.

"İslam alemi yıllardır hasretle bugünü bekliyordu"

Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nin asıl hüviyetine kavuşturulmasının sevincini yaşadığını ifade eden Musa Karakışla ise, şunları kaydetti:

Şu an gerçekten çok heyecanlıyım. Duygularımı nasıl tercüme edeceğimi bilmiyorum. 20 yaşındayım, yıllardır hasretle tüm İslam alemi bugünü bekliyordu. Sonunda hasret bitti, kavuştuk. Bugün burada bütün İslam aleminin çok mutlu ve gururlu olduğunu gördüm. Bu durum buradaki kalabalıktan da anlaşılıyor. Dedelerimizin bize bıraktığı bu mirasa kavuşmak gerçekten çok onur ve gurur vericidir. Bugün burada namazımızı kıldık. Allah burada namaz kılmayı, bu topraklarda namaz kılmayı, buraları ziyaret etmeyi herkese nasip etsin.

Sudanlı İbrahim Nasır ve Sudanlı Abdulhalık, Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'nin özgürlüğüne kavuştuğu, Mescid-i Aksa'nın da özgürlüğüne kavuşmasını temenni ederek, "Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi açıldığı için çok mutluyum. Bugün özel bir gündür. Bugün tüm Müslümanların bayramıdır. Allah'a hamdolsun, çok mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştular. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir