• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Köylülerden Kur`an kursu talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Vanlı depremzede köylüler sadece konut sıkıntısı yaşamıyor. Bunun yanında Kur`an kurslarının olmayışı, camilerin hasarlı veya yapım aşamasında olması nedeniyle ibadetlerini rahat bir ortamda yapamamaları köylü vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları arasında. Van merkeze bağlı Yukarı Gölalan ile Kaymaklı köyleri de bu sıkıntıları yaşayan köylerden sadece ikisi.
Her iki köyde de Kur`an kursu yok. Yukarı Gölalan köyünde ayrıca, depremden sonra camilerinin yıkılması nedeniyle kendi imkanlarıyla inşasına başlamışlar; ancak caminin bir çok eksiği var. Yetkililere seslen köylüler çocuklarına, sadece yaz aylarında değil; yılın her günü Kur`an dersi verilebilecek bir Kur`an kursu istiyorlar.
 
Kaymaklı köyü imamı Veysi Demir, Kur`an kurslarının olmayışı nedeniyle birçok hizmetin istenildiği gibi olmadığını söyledi. Çocukların, sadece yaz aylarında Kur`an dersi görmesinin yeterli olmadığını söyleyen Demir, yaz aylarında ancak duaları ezberleyebildiklerini ifade etti. Demir, "Yetkililerden köyümüze bir Kur`an kursu yapılsın istiyoruz. Özellikle köydeki bacılarımızın buna çok ihtiyacı var. Kur`an kursu açıldığı takdirde gün içinde devamlı ders verebiliriz. Çocuklar devamlı gelir. Camiden kopuk olmazlar. Kışın, bütün vakitler boş geçiyor. Ben inanıyorum, Kur`an kursu açılırsa hepsi gelir, özellikle bayanlar" dedi.
 
Yukarı Gölalan köyü sakinlerinden Mahmut Mızrak ise köylerinde yaşadıkları cami sıkıntısı ve Kur`an kursu sorununu şöyle anlattı: "Camimiz depremden dolayı yıkılmıştı. Köylü, kendi imkanlarıyla camiyi biraz inşa etti; ancak caminin büyük bir kısmı hala kalmış. Pencereleri kapısı, boyası, halıları eksik. Ufak bir odada ibadetimizi yapıyoruz. Hayırseverlerden ve Diyanet`ten yardım bekliyoruz. Bunun yanında Kur`an kursumuz da yok. Yaz aylarında 100 kişinin üzerinde çocuk camiye gidiyordu. Biz, köylüler olarak devamlı bir Kur`an kursu istiyoruz. En azından çocuklarımız bundan bir fayda görsünler. 2 ay okuyorlar daha sonra ara veriyorlar; hepsini unutuyorlar." (Fırat Arslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir