• DOLAR 32.548
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2429.827
  • ...
Vatandaşlar: Ayasofya’nın zincirleri nasıl kırıldıysa Mescid-i Aksa’nın da kırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ayasofya Camii'nin ibadete açılışı vesilesiyle Türkiye Gençlik Vakfı (TÜKVA) ile AK Parti Gençlik Kolları cuma namazı çıkışında Abdulhakim Sancak Camii önünde vatandaşlara lokum ve lokma ikramında bulundu.

Bugün Ayasofya’nın zincirlerinin kırıldığını, mutlu ve güzel bir gün olduğunu ifade eden TÜKVA Siirt Şube Başkanı Abdullah Tetik, Mısır’dan Filistin’e, Yemen’den Asya kıtasına kadar birçok İslam ülkesinin kurbanlar kesip kutlamalar yaptığını; siyonist işgalci rejim ve büyük şeytan Amerika’nın ise bundan rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

Ayasofya Camii'nin Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti olarak 500 yıl boyunca İslam ümmetine cami olarak hizmet verdiğini anımsatan Tetik, Cumhuriyet dönemi ile Ayasofya’nın zincire vurularak ciddi bir zulüm gördüğüne dikkat çekti.

 

"Bugün gerçekten Ayasofya’nın zincirleri kırıldı"

Tetik, “Ayasofya tümü ile cami olarak hizmet etmiş bir müessesedir. Bizim insanlarımızın dilinde pelesenk olarak ‘zincirler kırılacak Ayasofya kurtulacak’ tabiri vardı. Bugün gerçekten Ayasofya’nın zincirleri kırıldı. Bu mutlu ve güzel günümüzde Mısır’dan Filistin’e Yemen’den, Asya kıtasına kadar birçok İslam ülkesinde kurbanlar kesiliyor ve kutlamalar yapılıyorsa demek bu güzel bir adımdır. Takdir edilmesi gerekiyor. Bizlerde bu adımı takdir ediyor ve destekliyoruz. Recep Tayip Erdoğan’ın dediği gibi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyoruz. Bugünde Türkiye Gençlik Vakfı olarak bu sevince ortak olmak amacı ile Sancaklar Camiinde lokma ve lokum dağıttık ve Siirt halkı ile sevincimizi paylaştık.” dedi.

"Kalbinde azıcık iman olan herkesin bu adımı takdir etmesi gerekiyor"

Ayasofya için atılan adımların Mescid-i Aksa'nın da açılacağının bir göstergesi olduğunu belirten vatandaşlardan Talip Yan, “Bugün 24 Temmuz Ayasofya’nın açılış günü, Allah’a şükrediyoruz, bu adımın atılmasında vesile olan herkesten Allah razı olsun. Kalbinde azıcık iman olan herkesin bu adımı takdir etmesi gerekiyor. İnşallah başka adımlar da gelecek. Basamak basamak hedefe varacağız, amacımız odur. Nasıl ki Ayasofya’nın zincirleri kırıldı ise Mescid-i Aksa’nın da zincirleri kırılacaktır. Ayasofya, İslam âleminin dirildiğini gösteren büyük bir adımdır. Mahallemizdeki her cami bizim Ayasofya’mızdır. Kalbinde iman olan tüm Müslüman kardeşlerimiz bugün Ayasofya’da diğer kardeşleriyle birlikte namaz kılmak isterdi. Ama bizim de Ayasofya’mız mahallemizin camisidir. İnanıyorum ki kendi mahallemizin camisini doldurursak bir dahaki hedef Mescid-i Aksa olacak.” diye konuştu.

"İnşallah bu dirilişin finali Mescid-i Aksa olacaktır"

"Çok mutlu ve sevinçliyiz, 86 yıldır süren bir zulmün sancısını ümmet olarak çektik.” diyen Mehmet Fatih Yaşa, "Bugün tekrar dirilişin müjdesidir. İnşallah bu dirilişin finali Mescid-i Aksa olacaktır. Müslümanlar dirile dirile ümmet olup Mescid-i Aksa da tekrar hür bir şekilde namaz kılacağız, biz buna inanıyoruz. Mescid-i Aksa ikinci kez mutlaka fetih olunacak ve bizler de bu inançla yolumuza devam edeceğiz. Nasıl ki Ayasofya’nın zincirlerini kırdıysak inşallah Mescid-i Aksa'nın da zincirlerini kırıp hürriyetine kavuşturacağız.” ifadelerini kullandı.

"Hakkın batıla galebesidir Ayasofya’nın açılması"

Vatandaşlardan Kemal Sevinç ise şunları söyledi: "Bizim Ayasofya’yı ibadete açma yürekliliğimiz olduğu gibi Mescid-i Aksa’yı da özgürlüğüne kavuşturma yürekliğimiz var. Bugün Ayasofya açıldığı için çok mutluyuz. Erbakan hocamızın dediği gibi, ‘Hakkın batıla galebesidir Ayasofya’nın açılması’ bu anlamda Ayasofya, Kudüs, Kâbe bir biri ile bağlantılı köprü görevi görmektedir. Hamd olsun bugün Ayasofya ibadete açıldı, çok mutluyuz. Tüm İslam âleminin çok mutlu olduğunu düşünüyorum.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir