• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
Evlat nöbetindeki ailelerden HDP İl Binasındaki pankarta tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Evlatları dağa kaçırılan aileler, Covid-19'a rağmen HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini 326 gündür sürdürüyor.

Çözüm sürecinin devam ettiği 2 Ekim 2015 tarihinde, Tunceli Pülümür'de, araçtan silah zoruyla indirilip arkadaşıyla beraber kaçırılan ve asker evladının yolunu 5 senedir gözleyen baba Şevket Altıntaş, HDP İl Binasına asılan pankartına tepki gösterdi.

Altıntaş, "HDP'liler 2 Ekim 2015'te Tunceli Pülümür'de silah zoruyla otobüsü durdurup, kaçırılan Müslüm Altıntaş'ın babasıyım. HDPliler İl Binasına, 'Demokrasi, barış, adalet, özgürlük, iş ve aş' pankartını asmışsınız. Hangi adalette dayanarak söylüyorsunuz. Benim oğlumu 5 yıldır zorlan ellerinizde tutuyorsunuz sonra çıkıp barış ve adaletten bahsediyorsunuz. Barış diyorlar. Neyin barışı benim çocuğumu zorla elinizde tutuyor sununuz. Halka; 'Biz barış için mücadele edip savaşıyoruz' diyorsunuz. Bunların hepsi yalandır. Ben bu olayın canlı bir örneğim." dedi.

"Yaklaşık 11 aydır buradayım"

Evladına kavuşmadan gitmeyeceğini söyleyen Altıntaş, "Biz buradayız, bir yere gitmeyeceğiz. Pes etmemişiz. Yaklaşık 11 aydır buradayım. Ara sıra memlekete gidip 3 gün kalır, işlerimi halledip geri geliyorum. Biz bir yere gitmedik. Biz buradan ayrılmayacağız. Bizler burada pes etmedik. Kürt halkını yılardır aldatıyorlar. Allah aşkına beni ötekileştirmeden dinleyip ve anlayarak dinlesinler. Benim canım yandığı için değil gerçekleri gördüğüm için bunları söylüyorum. " ifadelerini kullandı. (İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir