• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2422.165
  • ...
Filistinli çocukların dramı: 6 ayda 350 Filistinli çocuk alıkonuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yayınlanan raporda, çoğu işgal altındaki Kudüs’ten olmak üzere aralarında yaralıların da olduğu 350 Filistinli çocuğun, son altı ayda işgal güçleri tarafından alıkonulduğu belirtildi.

Filistin Esirler Araştırma Merkezi sözcüsü Riyad el-Eşkar, işgal güçlerinin cinsiyet ayırt etmeksizin Filistinli küçük çocukları hedef aldığını, onlara başta para ve hapis olmak üzere çeşitli cezalar verdiğini söyledi.

Riyad el-Eşkar, coronavirus salgını nedeniyle çocukların hapishanelerde risk altında olduğunu ve serbest bırakılmalarının gerektiğine dair Birleşmiş Milletler de dâhil olmak üzere birçok uluslararası kurum tarafından yapılan çağrı ve itirazlara rağmen işgal güçlerinin çocukları tutuklamaya devam ettiğini belirtti. 

işgal güçlerine bağlı sözde Askeri Mahkemelerin Filistinli çocuk esirlere yüksek miktarlarda para cezaları verdiğini belirten Riyad el-Eşkar, işgalcilerin bu ağır cezalarıyla Filistinli çocukların kendi topraklarını koruma hususunda direnişlerini zayıflatmayı ve gözlerini korkutmayı amaçladığını ifade etti. 

El-Eşkar, işgalciler tarafından tutuklanan Filistinli çocuklar arasında 5 yaralı çocuğun olduğunu ve bunların tutuklanmadan önce yaralandıklarını ifade etti.

Siyonist işgalcilere bağlı sözde mahkemelerin, Filistinli çocuk esirlere verdiği ağır para cezalarıyla ailelerini zor durumda bıraktığını belirten Riyad el-Eşkar, sadece bir mahkemede bu yılın ilk yarısında çocuklara verilen toplam para cezasının 150 bin şekel olduğunu, bunun da yaklaşık 45 bin dolara denk geldiğini belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir