• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Bu İlçe 39 İlden Daha Kalabalık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye İstatistik Kurumu`nun 2012 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi`yle yapılan sayımına göre Türkiye nüfusu açıklandı ve Gaziosmanpaşa 488 bin 258 kişilik nüfusuyla Türkiye`nin 39 ilini, İstanbul`un da 29 ilçesini geride bıraktı.

Gaziosmanpaşa ilçesinin yeni açıklanan nüfusuyla 2010 yılındaki nüfusunu yaklaşık olarak yüzde 3, 2011 yılındaki oranı ise yüzde 1 oranında arttırdığı gözleniyor.

İlçe nüfusunun yüzde 50.3`ünü erkekler, yüzde 49.7`sini ise kadınlar oluştururken, 5-19 yaş arası eğitim çağındakiler ise nüfusun yüzde 24`ünü oluşturuyor.

İlçe nüfus oranlarında gözlenen önemli noktalardan birisi de ülkemizin de önemli bir gerçeğini gözler önüne seriyor. İlçede doğumdan 59 yaşa kadar erkeklerin nüfusu kadınlara göre her yaş diliminde daha fazlayken, 60 yaştan itibaren tam tersine kadınlar erkeklere bu konuda önemli bir üstünlük sağlıyorlar. 90 yaş üstü Gaziosmanpaşalı erkeklerin yaş grubu nüfusuna oranı yüzde 20`lere kadar düşüyor.

Gaziosmanpaşa`nın nüfus yoğunluğu bakımından geride bıraktığı 39 il ise şöyle;

"Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Edirne, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Tunceli, Uşak, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis ve Düzce."

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol "Gaziosmanpaşa Türkiye`nin en büyük ilçesi olarak bölündüğü tarihte olduğu gibi halen yoğun genç nüfus barındıran bir ilçe. Yerel yönetim olarak bizler de gençlere yönelik projelerimize hız vereceğiz. İlçemize yapılacak 10 gençlik merkezi ve bilgi evi gençlerimizin eğitiminde ve geleceklerinin planlanmasında çok etkin olacak" dedi.

İHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir