• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Futbol Turnuvasında Kardeşlik Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye ve sivil toplum kuruluşları arasında organize edilen "Kardeşlik Futbol Turnuvası" sona erdi.

Sosyal faaliyetler çerçevesinde kardeşlik duygusunu pekiştirmek amacıyla Peygamber Sevdalılarına üye İslami STK`lar arasında iki ay önce başlayan futbol turnuvasının şampiyonları belli oldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen futbol turnuvasının amacına ulaştığını ifade eden Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi yetkilerinden Senai Taş, "Kardeşlerimiz hem spor yaptılar hem de kardeşlik bağlarını daha da güçlendirdiler. İslami ahlak çerçevesinde turnuva sona erdi" dedi.

Yeni İhya -Der Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Yavuzkılıç ise "Biz bu turnuvada kardeşliği gördük, kardeşlik havasında futbol turnuvası gerçekleşti. Bu turnuvaların önümüzdeki yıllarda tekrarlanırsa seviniriz" dedi.

Sahabe-Der Genel Başkan Yardımcısı Faysal Yıldız, "Peygamber Sevdalıları Platformu Türkiye genelinde takdire şayan birçok çalışma yapmıştır. Kardeşliğe yakışır bir turnuva oldu, bu tür futbol turnuvalarının daha kapsamlı olmasını istiyoruz. Emeği gecen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun" dedi.

Futbol turnuvası iki kategoriden oluştu. Birinci kategoride 18-25 yaş arasında yapılan maçların finalistleri Sahabe- Der ile İhya-Der arasında olurken, ikinci kategori ise 25-45 yaşları arasında yapılan maçların finalistleri İhya-Der ve Yusufi-Der arasında oynandı. Şampiyonlar birinci kategoride Sahabe-Der, İkinci kategoride ise Yusufi-Der oldu.

Şampiyon olan takımların hediyeleri Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından verilecek.

Final maçlarının skoru şöyle " Sahabe-Der 3, İhya-Der 2, Yusufi-Der 8, İhya-Der 3 (Yakup Moğulgani/Fikret Kavgalı-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir