• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
İlçe Kaymakamı, minibüs şoförlerine kitap hediye etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl`ün Genç ilçesi kaymakamı Muammer Köken, Genç- Bingöl arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüleri ziyaret ederek onlara kitap hediye etti.

 

49 minibüsün günde yaklaşık bin yolcu taşıdığı kooperatifi ziyareti sırasında Köken , eskiden toplumumuzda alkol sigara ve uyuşturucu gibi bağımlılıklar olduğunu, şimdi ise televizyon, internet, cep telefonu gibi zamanı boşa harcamaya sebep olan alışkanlıkların ortaya çıktığına dikkat çekti.

 

Başladıkları kitap okuma kampanyası hakkında bilgi veren Köken şöyle konuştu: \"Zamanımızı çalan bu bağımlılıklardan kurtulmak için vatandaşlarımıza günde en az bir saat kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Cehaletle mücadelede başarılı olabilmemiz için toplumumuzun tüm kesimlerinin okuması gerektiğini bu mücadelenin sadece öğrencilerle sınırlı kalmaması gerektiğini biliyoruz. 35000 nüfuslu İlçemizde 7300 öğrenci bulunmakta, bu da okuryazarların nüfusun yaklaşık 3`te birine tekabül etmektedir. Bizim diğer 3`te 2`ye çeşitli vesilelerle ulaşmamız gerekir. Ayrıca talep eden kahvehanelere de kitap hediye edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ``Türkiye Okuyor`` kampanyasıyla toplumumuza okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladık. Bu ziyaretteki amacımız da okuma konusunda farkındalık oluşturmaktır. ``Başarıda hedef 12 için 12 adım`` projesi ve ``12.12.2012 Dünya Bingöllüler Günü``vesilesiyle 12000 adet kitap dağıtmayı hedefledik Aralık 2012 de 6000 civarında kitap dağıttık, okulların açılmasıyla birlikte lise öğrencilerine 4000 civarında kitap dağıtacağız\" dedi. (Ahmet Cana-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir