• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Başpiskopos’tan siyonist işgal rejiminin saldırılarına kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Şeria'daki Rum Ortodoks Kilisesi Sebastia Başpiskoposu Atallah Hanna, Filistin halkına yönelik uyguladığı baskı ve zulüm politikalarıyla gündemden düşmeyen işgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs şehrinde kültür alanında faaliyet gösteren iki kuruma baskın düzenleyerek yöneticilerini gözaltına almasını kınadı.

Başpiskopos Atallah Hanna, işgalcilerin bu saldırısını, Filistinlilerin işgal atında olan Kudüs kentindeki kültürüne saldırı ve tüm ulusal ve kültürel kurumlarını zayıflatmaya yönelik sefil bir girişim olarak değerlendirdi.

Siyonist işgal rejiminin Kudüs kentindeki Filistinlilere ait kültürel ve sanatsal kurumlara saldırmasının, kentteki bütün dinlerin ve milletlerin kültürel faaliyetlerine karşı atılan düşmanca bir adım olduğunu belirten Atallah Hanna, bu adımın ciddi tehlikelere yol açabileceğini söyledi.

İşgalciler, dün, işgal altındaki Kudüs şehrinde kültür alanında faaliyet gösteren Yebus Kültür Merkezi ile Ulusal Müzik Konservatuarı’na baskın düzenleyerek yöneticilerini alıkoydu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir