• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci kez Ayasofya Camii'nde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 gün önce de Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulunan Erdoğan, yarın cuma namazı ile ibadete açılacak Ayasofya Camii’nde yapılan çalışmalar ve hazırlıklar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

86 yıl sonra ibadete açılacak olan Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulunan Erdoğan, ziyarette camiye asılan “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi” tabelasının açılışını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da eşlik etti.

Erdoğan ve beraberindekiler Ayasofya Camii’nin girişine gelerek “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi” yazan tabelayı açarak tabela önünde fotoğraf çektirdi.

Erdoğan, incelemelerinin ardından Ayasofya Camii’nden ayrıldı.

Polis, bölgede güvenlik önlemi alırken, bir grup vatandaşın Ayasofya Meydanı'nda Erdoğan'ı görmek için beklediği görüldü.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir