• DOLAR 32.568
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2428.624
  • ...
BBDH plastik cerrahide büyük başarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğinde yüksek gerilim elektrik yanığına maruz kalan bir hastanın ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.


Yaklaşık 1,5 ay önce yüksek gerilim elektrik yanığına maruz kalan ve doku kaybına uğrayan hastaya müdahale eden Plastik Cerrah Aysun Bölükbaş, yapılan yanık ameliyatıyla ilgili bilgi vererek, \"Hastanın tedavisine önce Adana`da bir merkezde başlanmış. Fakat hasta kendi isteği ile Batman`a gelmek istemiş ve hasta Batman`a gelince bizim polikliniğe başvurdu. Hastayı ilk değerlendirdiğimizde sağ el bileğindeki ana damarlardan birinin açıkta olduğunu birçok tendon ve sinirleri açıkta bırakan geniş bir doku defektinin olduğunu tespit ettik. Sol el bileği de benzer şekildeydi. Sol ayak, sol bacakta da ciddi boyutlarda doku kayıpları mevcuttu. Hastayı biz acil şartlarda ameliyata alarak öncelikle ellerini korumayı amaçladık. Daha sonra da birkaç kez ameliyata alarak tüm doku kayıplarını canlı dokularla onarmayı başardık\" şeklinde konuştu.


Batman Bölge Hastanesi Yöneticisi Op Dr. Adnan Tuna,\"Batman Bölge Devlet Hastanesi olarak plastik cerrahi ünitemizde yanık sonrası gelişen komplikasyonların tedavisi konusunda greft ve diğer düzelttirici cerrahi işlemler plastik cerrahlarımız tarafından başarılı bir şekilde yapılmaktadır\" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir