• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Vatandaşlardan araç muayene istasyonlarındaki hizmet ve yüksek ücrete tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların teknik yeterliliklerinin muayene edilerek trafik ve yolcu güvenliğine uygun olup olmadığının tespit edilmesi için araçların 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34. maddesi gereğince muayenene edilmesi zorunluluğu için verilen hizmet karşılığında alınan yüksek ücretler vatandaşın tepkisine neden oluyor.

 

"Verilen hizmetten memnun değiliz"

Periyodik olarak araç bakımını yaptırdığını belirten Osman Özbek "Sabah saat 9.30'da randevu aldım buraya geldim, ama sıranın ne zaman geleceği belli değil. Burada verilen hizmette prensip yok. Burası Karayollarına bağlıyken daha iyi hizmet veriyordu. Şimdi hiçbir şeyinden memnun değiliz. Ne hizmetinden ne de gelen zamlardan, sadece bizim kanımızı emiyorlar başka bir şey yaptıkları yok." dedi.

"Ücret yüksek olmamalı"

Araç muayenesi için güneş altında sıra beklediğini dile getiren vatandaşlardan Burhan Dertli, "Ücretlerin bu kadar yüksek olmaması lazım. Asgari ücretle çalışan bir vatandaşın 422 TL buraya ödemesi yazıktır. Verilen ücretin karşılığında yapılan hiçbir şey yoktur. Araç bizim aracımız gerekli olan bakımlarını yaptırıyoruz zaten, bu kadar ücret alınması doğru değildir." ifadelerini kulandı.

Araç muayene istasyonunda hiçbir hizmetin olmadığını ifade eden Mecit Özdemir, "Bir şey dememe gerek var mı? Rezillik işte. Çay veya bir bardak su dahi yok. Gelip dünya kadar vergi ve muayene parası veriyoruz. Durumumuzu görüyorsunuz." diyerek tepki gösterdi.

Yüksek ücrete tepki gösteren Mehmet Karadağ ise şunları söyledi: "Ben de anlamış değilim. Durumdan ve buradaki hizmetten hiç memnun değiliz. Araç bizim aracımız fazla para ödüyoruz. Benim aracımın sadece camında biraz sıkıntı olduğu için muayenede sıkıntı yaşıyorum."

Abdurrahman isimli vatandaş da pandemi sürecinde vatandaşa yardımcı olunması gerektiğini belirterek "Bizim yapacağımız bir şey yoktur. Devletin bu duruma el atarak vatandaşın rahatlaması sağlanmalıdır." ifadelerini kulandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir