• DOLAR 32.529
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2484.264
  • ...
Hamas ve Fetih’in üst düzey yöneticileri "ilhak planı"nı görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kasım düzenlediği basın toplantısında, Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (Fetih) ile Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas), işgal rejiminin ilhak planı ile ABD’nin sözde Orta Doğu Barış Planı’na karşı düzenlemeyi planladığı ortak gösterinin ayrıntılarının görüşülmeye devam edildiğini, kısa bir süre içinde gösterinin ana hatlarının kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Kasım, Hamas’ın Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan tehditlerin her geçen gün daha da büyüdüğünün farkında olduğunu aktararak, “Hamas, Filistinli direniş gruplarının güçlerini birleştirmesini ön gören bir strateji benimsediği için abluka altındaki Gazze Şeridi’nde ortak gösteri düzenleme kararı aldı.” ifadelerini kullandı.

Filistin davasına öncülük eden iki önemli hareketin ortak gösteri düzenlemesinde Hamas’ın müspet gayretlerinin etkili olduğuna dikkat çeken Kasım, “Fetih Hareketi Merkez Komite Genel Sekreteri Cibril er-Rucub ve Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’nin, video konferans yöntemiyle ortak basın toplantısı düzenlemesi Hamas’ın siyasi ve basın alanlarında attığı olumlu adımların sonucudur.” değerlendirmesinde bulundu.

İşgal rejiminin bütün Filistin topraklarını işgal etmeyi ve bölgeyi Yahudileştirmeyi hedeflediğini hatırlatan Kasım, Hamas hareketinin,  rejimin kötü emellerinin boşa çıkarılmasının ancak işbirliği ve dayanışma ile mümkün olabileceğine inancının tam olduğunu vurguladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Siyasi Birim üyesi Halil el-Hayye, işgal rejiminin ilhak planı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın ilan ettiği Yüzyılın Anlaşması karşısında tüm çabaların birleşmesinin devamı olarak, önümüzdeki birkaç gün içinde abluka altındaki Gazze Şeridi’nde ortak gösteri düzenleme kararı alındığını duyurmuştu.

El-Hayye, yapılacak ortak gösteriye Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniye’nin de katılacağını ve konuşma yapacaklarını bildirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir