• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
`Ulusal Hedef25` Çalıştayında Bitlis`e ödül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS- Kızılay Ulusal Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Ulusal Hedef25" Çalıştayında düzenlenen yılın Slogan ve Afiş Yarışmasında Van Kan Merkezine bağlı Bitlis Eren, Muş Alparslan ve Iğdır Üniversiteleri birinci oldu.
 
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, "60 üniversiteden 120 öğrencinin katıldığı Çalıştaya Bitlis Eren Üniversitemizi temsilen Bitlis Eren Üniversitesi Hedef25 Kulübü Başkanı Hakan Hakan İşçimen ve Haluk Çetiner katıldı. Antalya Kemer`de gerçekleştirilen ve üç gün süren Çalıştayda öğrencilere Güvenli Kan Temini Projesi, kanın yapısı ve görevleri, bağışlanan kanlara uygulanan işlemler ve testler, kampanya oluşturma yöntemi ve üniversitelerde Hedef25 kulüplerinin yapılanması konularında eğitim verildi. Tüm bu alanlarda çalışan katılımcılara bir katılımcı sertifikası verildi."dedi.
 
Geçen yılki Çalıştayda Türkiye genelindeki üniversiteler için toplam 75 bin ünite kan bağışı hedeflenmişken, kampanyalar ile 105 bin ünite kan bağışı toplandığını hatırlatan Doğru, "Eğitimin son gününde her yıl olduğu gibi bu yılda 13 Bölge Kan Merkezi arasında düzenlenen yılın slogan ve afiş yarışmasında Van Kan Merkezine bağlı Bitlis Eren, Muş Alparslan ve Iğdır Üniversiteleri birinciliği paylaşmıştır."ifadelerini kullandı.
 
Bitlis Eren Üniversitesi Hedef25 Kulübü Başkanı Hakan İşçimen ise" Hedef25 projesinde olduğu gibi Bitlis Eren Üniversitesi Hedef25 Kulübümüzün çalışmasının temelinde de kan bağışını ve kan bağışı bilincinin arttırılması yatıyorsa da, amacımız sağlıklı bireylerin yetişmesi, öğrencilerimizin bulaşıcı enfeksiyonlardan korunmasını sağlamaktır. Üniversite gençleri arasında düzenli kan bağışçılarının sayısının artmasıyla enfeksiyon riski de yıldan yıla düşmektedir. Güvenli kan konusunda gençler bilinçlendirilirken, aynı zamanda bulaşıcı enfeksiyon risklerinin de en aza indirgenmesi mümkün. Bu da Hedef25 Çalıştaylarında ve Üniversitemizde verilen eğitimler sayesinde olmaktadır. Hedef 25 Projesi bu yönüyle de çok önemlidir." Dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir