• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
İlhan Cihaner CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, hafta sonu gerçekleştirilecek 37'nci Olağan Kurultay'da genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Cihaner, "Parti içi demokrasinin güçlenmesine ihtiyaç var. Liderin seçtiği değil, üyelerin seçtiği Parti Meclisine ihtiyacımız var. Bizler partimizin demokratik bir örgütle yönetim anlayışı ile çağdaş ve sol bir siyasetle başarıyla ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle CHP Genel Başkanlığı'na aday oldum. Önce partimizi, sonra ülkemizi sonra da dünyayı değiştirmeye talibiz. Asıl ihtiyacımız olan cesaret." dedi.

CHP'nin 37'nci Olağan Kurultayı hafta sonu Bilkent Odeon'da yapılacak. Kurultayın birinci gününde genel başkan seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik PM üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.

Kurultay öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı aday adayı olduğunu açıklamıştı.

CHP'de tüzük gereği genel başkanlığa adaylık için yüzde 5 delegenin imzası gerekiyor. Kayıtlı bin 370 delegesi bulunan CHP'de, genel başkanlığa aday adaylığı için 70 civarı delegenin imzası gerekiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir