• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman vergi rekortmenleri ödülleri sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da vergi sıralamasına giren iş adamlarına ödülleri yeni Kültür Merkezinde düzenlenen törenle verildi.


Ödül törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in yanı sıra Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, çevre illerin oda ve borsa başkanları, işadamları, kamu kurum yöneticileri, STK ve meslek örgütleri ile eski milli futbolcu Tanju Çolak katıldı.


Tören BATSO`nun hazırladığı Batman tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Açılış konuşmasını ise BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu yaptı.

Konuşmasına Batman`a maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Maliye Bakanı Şimşek`e ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu`na teşekkür ederek başlayan Nasıroğlu, BATSO`nun hedef olarak akreditasyon yoluna gittiğini ve dünya standartlarında hizmet verebilmek için yapısal değişikliklere imza attığını ifade etti. 47 yıllık oda arşivinin dijital ortama aktarılması için proje başlattıklarını ifade eden Nasıroğlu, bunu 2013 yılı sonuna kadar tamamlayacaklarını söyledi.


Daha sonra Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş kürsüye çıktı. Yeni yapılan Ticaret Borsası hizmet binasının açılışı için Bakan Şimşek`e teşekkür eden Güneş, Batman halkına yeni binada daha kaliteli hizmet sunacaklarını belirtti.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Bakan Şimşek`in Batmanlı oluşunun ilimiz açısından büyük bir şans olduğunun altını çizerek \"Bakanımız, Batman insanının zekâsının ve potansiyelinin en büyük örneğidir. Aslında Batmanlılar için de bir rol modeldir. Batmanlılar için bundan daha büyük bir övünç kaynağı olamaz, Bakanımız bütün mütevazılığıyla hem Batman`ın yanında hem de her zaman özel sektörün yanında\" dedi.


Batman`da TOBB desteğiyle yapılacak olan okul kompleksinden de söz eden Hisarcıklıoğlu, \"Bu okul kompleksini Batman`dan yeni Mehmet Şimşek`ler çıksın diye yapıyoruz\" dedi.


Hisarcıklıoğlu, zengin olmak için ticaret yapılması gerektiğini belirtirken, ticaretin ön şartının ise huzur olduğuna dikkat çekerek gelişip kalkınmak için huzur ve güven ortamının mutlaka tesis edilmesi gerektiğini ifade etti.


Vali Yılmaz Arslan ise yaptığı konuşmada, Batman`ın kamu yatırımı açısından şanslı bir il olduğunun altını çizdi. Batman`da sanayi ve ticaret alanında faaliyet gösteren yatırımcıların güzel bir birliktelik içerisinde olduklarını anlatan Arslan, \"Bu ülkede huzur ve barış ortamı sağlandığı takdirde ki bu konuda ciddi bir yol alındığını hep beraber görüyoruz, Allah`ın izniyle bu ilin ve bu bölgenin istikbali çok parlaktır. Şu çok açıktır, buralar artık göç veren değil göç alan iller haline gelmiştir, bunu kendimizde görebiliyoruz\" dedi.


Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bakan Şimşek, Batman`a verilen teşvikler ve yapılan kamu yatırımlarına dikkat çekti. İkinci organize sanayi için çaba sarf ettiklerini anlatan Şimşek, Türkiye genelinde yatırımcının Batman`a olan ilgisini hatırlatarak, \"Bir yandan şehrin altyapısına bir yandan da beşeri sermayesine yatırım yapıyoruz. Bu da yatırımcının Batman`a olan ilgisini açıklıyor\" dedi.


Batman`ın hızlı geliştiğine dikkat çeken Şimşek, bir süre altyapı ve insan kaynağına yatırım yapıldıktan sonra belli bir eşiğin aşılacağını belirterek bundan sonra sürecin çok daha hızlı işleyeceğini ve büyümenin hızlanacağını kaydetti.


İş dünyasına ellerinden gelen desteği sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Şimşek, iş dünyasının vatandaşın sorunlarını çözebilecek en önemli unsur olduğunu ifade etti. İş adamlarının iş ve aş üreterek insanımıza istihdam sağladığını ifade eden Şimşek, \"Milletimizin hizmetkârıyız, bu çerçevede de sizlerin önünü açmak için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz\" dedi.


Daha sonra Bakan Şimşek, Vali Arslan ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ödüle layık görülen sanayici ve iş adamlarına ödüllerini verdiler.


44 Kurum ve mükellefe plaket
Batman`a değer katanların ödül töreninde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Yılmaz Arslan, Milletvekili Ziver Özdemir, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, kurumlar vergisinde Ferhat Nasıroğlu, Ergin Yavuz, Halis Ezer, H. Cahit Önder ve Mahmut Akdağ`a gelir vergisinde ise Hikmet Güre, Enis Bahçe, Zekeriya Şendur, Yavuz Selim Erkan ve Yavuz Selim`e plaket verdi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir