• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Ruslar taraflara eşit uzaklıktaymış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya iç savaşında darbeci Hafter'e verdiği destekle savaşın uzamasının ana nedenlerinden biri olan Ruslar savaşta tüm taraflara eşit mesafede olduklarını iddia ettiler.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki sorunlara yönelik sürdürülebilir çözüm için tüm dış oyunculara görev düştüğünü belirterek “Bölgede tüm dış oyuncular, çatışan tarafları diyalog içine girmeye ve çıkar dengesine dayalı uzlaşma temelinde anlaşmaya teşvik etmelidir” dedi.

Rus paralı askerlerin Hafter'in saflarında savaştığı gerçeğini görmezden gelen Lavrov, Libya’da tüm taraflarla çalıştıklarını iddia ederek "Taraflar arasında ayrılık olduğu sürece dış aktörlerin, çatışmanın taraflardan birini ya da diğerini destekleme riski her zaman olacaktır. Durum, tüm Libyalıları aynı müzakere masasında bir araya getirmeye ve Libya devletini canlandırmak amacıyla tüm Libya halkının çıkar dengesine dayanan tavizleri vermesine yardımcı olmayı gerektiriyor.” ifadelerini kullandı.

Lavrov, Libya’nın komşuları Cezayir, Tunus ve Mısır’ı krizin çözümünde aktif rol oynamaya yönlendirdiklerini kaydederek "Ortak çabalarımızın bu aşamasında, tüm Libyalı tarafların doğrudan müzakerelere katılmaları gerektiğine ve Libya'nın tüm komşularının Libyalılar arasında bir çözümün koşullarını şekillendirme konusunda hak sahibi olması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir