• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tepki çeken zamlı fiyat tarifesinin ekonomik açıdan vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çeken araç sahipleri, hükûmet yetkililerinin bu konuda elini taşın altına koymaları ve çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi.

Covid-19 tedbirlerinden dolayı işlerinin düştüğünü ifade eden taksi şoförü Mehmet Abdulkaya, araç muayene ücretinin yükseltilmesine bir anlam veremediğini belirtti.

Abdulkaya, "Taksi şoförlüğü yapıyorum. Coronavirus'ten dolayı yeterince müşteri yok. Müşteri olmadığı için de ciromuz eskisine göre çok düştü. Araç muayene fiyatı 420 TL olmuş. Biz 420 TL'yi zor kazanıyoruz. Bir ekspertize 100-150 TL karşılığında aracımızın her şeyine baktırıyoruz. Araç muayene kanalına giriyoruz hiçbir şey yapmadan sadece bizden 420 TL isteniyor." diye yakındı.

"Pandemiden dolayı işlerimiz düştü, fiyatlar daha düşük olmalıydı"

Araç istasyonundaki yüzde 23'lük zamma tepki gösteren Abdulkaya, araç muayenesi için yapılan zammın çok yüksek olduğunu belirterek yetkililerin buna bir çözüm bulması gerektiğini söyledi. 

Covid-19'dan dolayı muayene ücretinin 200 TL olması gerektiğini belirten Abdulkaya, "Geçen yıl aracımızı 200 TL'ye muayene ettiriyorduk. Devlet bu pandemi sürecinde kendi milletini sömürüyor. Araç muayeneye yüzde 23 zam gelmiş. Bu salgın sürecinde kimse yüzde 23 kâr elde edememiş ki muayene için bizden bu kadar alıyorlar. Yetkililerin, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde muayene ücretini böyle yükseltmemesi gerekiyordu. Muayene ücretinin en fazla 200 TL olması gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

"420 TL veriyorsam araçtaki kusurlar onarılmalı"

Abdulkaya, "Devlet yetkilileri yeri geldiğinde, 'Millet devletine sahip çıksın.' diyor ama devlet milletine sahip çıkmıyor ki millet devletine sahip çıksın. Bu zor koşullarda devletin halkına yardımcı olması gerekir ki başka günlerde de millet devletine sahip çıksın. Muayene sırasında araçlarımızda sıkıntı olduğu zaman da onarmıyorlar. Hemen sanayiye gönderiyor. Ben 420 TL veriyorsam araçtaki kusurlar onarılmalı ve öyle teslim edilmelidir." şeklinde konuştu.

"5 dakikalık işlemden dolayı bizden fahiş ücretler alınıyor"

Muayene istasyonlarının fahiş fiyat uyguladığını belirten Mahsum Siyahkoç, "Muayene istasyonlarının bizleri mağdur etmekten başka yaptığı bir işlem yok. 5 dakikalık işlemden dolayı bizden fahiş ücretler alınıyor. Burada en ufak bir arızada muayene ücreti alınıyor. Doğal olarak bizleri mağdur ediyorlar. Yetkililerin bir an önce bu mağduriyeti gidermesi lazım. 2'nci defadır araç muayeneye geliyorum. Bu sıcakta ve Covid-19 döneminde insanları mağdur etmeye gerek yok." dedi.

"Muayene ücretini borç alıp gelmişim"

Covid-19'da vatandaşların çoğunun çalışmadığına dikkat çeken Siyahkoç, "Coronavirus'den dolayı insanların çoğu çalışmıyor veya işten çıkarılmış. Bundan dolayı araç muayene ücretinin taksitli yapılması daha sağlıklı olur. İnanın ben fenni muayene ücretini borç alıp gelmişim. Mağdur olan biziz. Kimsenin umurunda değil olan hep vatandaşa oluyor. Bu konudan şikayetçiyiz." ifadelerini kullandı.   

"Muayene işlemi için 422 TL veriyoruz"

6 yıldır şoförlük yaptığını belirten Yunus Efetürk, randevu aldığını ama yine mağdur olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:  

6 yıldır şoförlük yapıyorum. Muayene işlemi için 422 TL veriyoruz. Burada dinlenme yeri yok. Sabahtandır güneşin altında bekliyoruz. Randevu aldığımda, bir saat öncesinde muayene istasyonunda olmamız gerektiğini söylüyorlar. Buraya geliyoruz ve en az 2 saat bekliyoruz.

"Devlet yetkilileri bir el atıp muayene ücretini düzeltmeli"

Yetkililerin araç muayenesi için indirim yapması gerektiğini belirten Efetürk, "Yetkililer araç muayenesi için bir indirim yapsın ve kolaylık sağlasınlar. Bir vatandaş olarak bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Bu fiyatlar çok yüksek. Devlet yetkilileri bir el atıp muayene ücretini düzeltmeli. Gücümüz yetmiyor. Yakıt almış başını gidiyor. Bir de burada her sene fenni muayeneye geliyorum benim özel araçtan ne farkım var." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız