• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEKİ ADALETSİZLİĞE KARŞIYIZ
Van`ın Erciş ilçesinde kendilerine `Kentsel Dönüşüm Mağdurları` diyen bir grup esnaf, yaptıkları basın açıklamasıyla kentsel dönüşüme değil; kentsel dönüşümde yaşanan adaletsizliğe karşı olduklarını belirttiler.

Başörtüsü anayasal güvence altına alınmalıdır
Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, Türkiye`nin kanayan yarası olan başörtünün her alanda serbest edilerek bu serbestliğin anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

Esnaf kredi ödemelerini ertelenmesini istiyor
Van Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) alınan kredilerin ödemelerinin bir yıl ertelenmesini istedi.


BÖLGE: KIYASETTİN`İN CESEDİNE 1 AY SONRA ULAŞILDI
14 Van`ın Muradiye ilçesinde yaklaşık 1 ay önce oyun oynadığı sırada dereye düşerek kaybolan çocuğun cesedi bulundu.

Depreme rağmen 30 bin nüfus arttı
Van`da 2011`in sonlarında meydana gelen deprem sonrası fısıltı halinde her yere yayılan \"Van, boşaldı. Şehir 10 yıla kendine gelmez\" söylentileri fos çıktı. Depreme rağmen Van`ın nüfusu yaklaşık 30 bin kişi daha artarak, 1 milyon 51 bin 975`e yükseldi.


GAZETE VAN: VAN ŞEHRİ EMİTT`E DÜNYAYA TANITILDI
Van Valisi Münir Karaloğlu`nun da katılmış olduğu dünyanın en büyük 5`nci turizm fuarı EMİTT`te, Van`ın tarihi ve kültürel değerleri, on binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiye tanıtıldı.

Van Baro`sunun Danıştay kararı memnuniyeti
Van Baro Başkanı Murat Timur, Danıştay 8. Dairesi`nin Türkiye Barolar Birliği`nin meslek kurallarında yer alan avukatların başları açık görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararının olumlu olduğunu ifade ederek, bunun ilerisi için güzel getirilerinin olacağını kaydetti.


PRESTİJ: VAN ESNAFINDAN…
Van Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mazhar Sarıkaya, Van depreminden üzerinden bir yıldan fazla zaman geçtiğini belirterek, \"Esnaf ve sanatkarın büyük yıkımının yükünü hafifletmek ve tekrar eski durumuna kavuşturmak için esnafa ve sanatkara KOSGEB (1 yıl ödemesiz) destek kredisi vererek imkan tanıdı.

`Ahırlar şehir dışına taşınmalıdır`
Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Yakup Simeklioğlu, şehir içindeki ahırların, şehir dışında kurulacak olan bir alana taşınması gerektiğini söyledi.


VAN HAVADİS: BEBEK SAHİPİ OLMA SEVİNCİ
Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile `Tüp Bebek Projesi` kapsamında imzalanan protokol ile 37 Vanlı ailenin çocuk sahibi olma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Van`da `Ağrı Polikliniği`ne ilgi artıyor
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan `Ağrı Polikliniği`ne olan ilginin her geçen gün daha da arttığı belirtildi.


VAN HABER: KÜLTÜR AKADEMESİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Van Belediyesi tarafından 2011 yılında temeli atılan ve 2012 yılı sonunda tamamlanan Van Belediyesi Kültür Merkezi, onlarca alanda binlerce öğrenciye kapısını açıyor.


HABER VAN: İŞTE YENİ VAN NÜFUSU
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdür Vekili Mustafa Uslu, Van nüfusunun 2011 yılına oranla 29 bin 443 kişi artarak Türkiye genelinde binde 28 oranında bir artış gösterdiğini söyledi.


MEDYA VAN: BAŞBAKAN ERDOĞAN`DAN NİHAT ÇELİK`E YAKIN İLGİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik`e yakın ilgi göstererek, çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Atlasjet`ten \"sefer iptali\" açıklaması
Atlasjet Havayolları, dün akşam yapılması planlanan İstanbul-Van seferinin olumsuz hava şartları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildiğini ve yolcuların da otellere yerleştirildiğini açıkladı.


MERKÜR HABER: SYDV 5 AYDA 54 BİN TON KÖMÜR DAĞITTI
Van`da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkilileri, `kömür yardımı çileye dönüştü` haberlerine tepki göstererek, kömürlerin dağıtım merkezinde değil de ücretsiz olarak tutanak karşılığı vatandaşın evine teslim edildiğini ifade ettiler. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir