• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bu gün yer alan bazı haber özetleri şöyle:


BATMAN BASIN.COM: HÜDA-PAR GENEL BAŞKANI BATMAN`DA
Batman`a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Başkan Mehmet Hüseyin Yılmaz, hayatını kaybeden Osman Demirer`in taziyesine katıldı. Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz ve bir grup partili, Batman`a geldi. Hüda Par heyeti saat: 14.00 sıralarında karayoluyla geldiği Batman`da Raman Aşiretinin ileri gelenlerinden Osman Demirer`in taziyesine katıldı.

Kâinattaki her şeyin bir vazifesi vardır
Batman`ın Sason ilçesinde bulunan SAGED`in (Sason Girişimciler ve Eğitimciler Derneği) hazırladığı programda konuşan İlahiyatçı İbrahim Tuncer, İnsanın bu dünyaya bir vazife ile gönderildiğini belirtti.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: BAKAN ŞİMŞEK VE TOBB BAŞKANI AÇILIŞLARA KATILDI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Milletvekili Ayla Akat ve Vali Yılmaz Arslan Batman Ticaret Borsası ve Batman ABİGEM hizmet binasının açılışını yaptı

Sibadaş şaşırtıyor!
Kısa adı SİBADAŞ olan (Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım A.Ş) vatandaşları gönderdiği faturalardan dolayı yanıltıyor. Birçok vatandaş, evlerine gelen doğalgaz faturalarının altında bulunan tahsilât merkezlerine gidip ödeme yapmak istemelerine rağmen henüz anlaşmanın yapılmadığını öğrendi.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: SEL, SASON ÇİLEĞİNİ VURDU!
Sason ilçesinde iki gündür etkili olan yağışlar, ekili alanları vurdu. Sason çayı ve derelerin taşmasıyla yüzlerce dönümlük çilek tarlaları sular altında kaldı.

Açılış, bir araya getirdi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve BDP Batman milletvekili Ayla Akat, Batman Ticaret Borsasının açılışında ilk kez bir araya geldiler.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
İş Kur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı olağan toplantısında konuşan Vali Yılmaz Arslan, Batman`ın toplam nüfusunun 524 bin 499 iken yaklaşık on bin kişi artarak 534 bin 205 kişi olduğunu söyledi.

`İmamlar temizlik yapmasın`
Din Bir Sen Batman İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş, İmamların caminin lavabosu ve tuvaletiyle ilgilenmemesi gerektiğini belirtti. DESK ve Din Bir Sen İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş, İmam ve Müezzinlerin sıkıntılarını dile getirdi.


BATMAN UMUT GAZETESİ: \"TİCARET OLMADAN HUZUR OLMAZ\"
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Batman`da vergi rekortmenlerine plaket verdi. Batman Ticaret Borsası hizmet binasının açılış törenine katılmak için Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (BATSO) tarafından Yeni Kültür Merkezinde düzenlenen Batman`a Değer Katanlar Ödül törenine katıldılar.

\"Batman sanayi şehri olacak\"
Batman ABİGEM hizmet binasının açılışını yapmak üzere Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`i, ABİBEM yöneticileri ve üyeleri karşıladı. Bakan Şimşek, ABİGEM hizmet binasının açılışını yaptıktan sonra kısa bir konuşma yaparak önümüzdeki yıllarda Batman`ın önemli bir sanayi ve ticaret şehrine dönüşme noktasına geleceğini söyledi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: ÖĞRENCİLER İLK DEFA UÇAĞA BİNDİ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, \"Yüz Güler Yüz\" projesi kapsamında Batman`ın çeşitli okulları arasında başarılı ve hiç uçağa binmemiş lise son sınıf öğrencilerinden oluşan 50 öğrenciyi Batman Havalimanından uçakla İstanbul`a gönderdi.

İnsanın bir vazifesi vardır
Batman`ın Sason ilçesinde bulunan SAGED`in (Sason Girişimciler ve Eğitimciler Derneği) hazırladığı programda konuşan İlahiyatçı İbrahim Tuncer, İnsanın bu dünyaya bir vazife ile gönderildiğini belirtti.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: BARIŞ OLURSA KİMSE BİZİ TUTAMAZ
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından, Batman a Değer Katanlar Ödül törenlerinde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye de barışa ihtiyaç var, barış olursa kimse bizi tutamaz. Bu süreçte herkesiz samimi olup, çözüme katkı sunulması gerekiyor.\" dedi.

Hüda-Par Genel Başkanı Batman`da
Batman`a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Başkan Mehmet Hüseyin Yılmaz, hayatını kaybeden Osman Demirer`in taziyesine katıldı.


BATMAN GAZETESİ: ODA VE BORSA SEÇİMLERİ 5 AY ERTELENDİ
16 Martta yapılması gereken BATSO gurup seçimi, Haziran ayına ertelendi. 365 oda ve borsa seçimi Bakanlar Kurulu tarafından Mayıs-Haziran aylarına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği seçimleri ise Ağustos ayına ertelendi.

Kızamık ile mücadele edilecek
Batman ve ilçelerde 50 ekip, aşılama yapacak. Suriyeli mültecilerin ilimize yerleşmesi sonucu görülen kızamık vakaları, Sağlık İl Müdürlüğünü harekete geçirdi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: \"HUZUR HAVASIYLA KİMSE BİZİ TUTAMAZ\"
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman`a değer katanların ödül töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu; \"Bu huzur havasıyla kimse bizi tutamaz. Avrupa ile nasıl arayı kapatıyorsak, bu bölge ile diğer bölgeler arasındaki arayı da kapatmanın altyapısını oluşturuyoruz.\"dedi.

\"ABD`den sonra baba ocağındayım\"
Yaklaşık 3.5 milyon liraya mal olan Batman Ticaret Borsası`nın hizmet binasının açılışını TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, \"Baba ocağında bahar havası var. Buradaki olumlu hava her yere yansımış\" dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir