• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
Afganistan'da Taliban saldırıları: 100'den fazla ölü ve yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'da Kabil hükümetinin esir takasını ağırdan alması sonrası Taliban ülke çapında saldırılarını sıklaştırdı.

Ülkede Taliban ile ABD destekli Kabil hükümeti arasında esir takasında son dönemece girilmiş, ancak Kabil hükümetinin, son 600 Taliban mahkumunun serbest bırakılmayacağını ifade etmesi nedeniyle, süreç sekteye uğramıştı.

Taliban, bunun ardından başta Vardak, Kandahar ve Badgis illerinde olmak üzere, ülke genelinde ABD destekli hükümet güçlerine çok sayıda saldırı düzenledi.

Yerel kaynnaklar, Taliban saldırılarında 100'ü aşkın Kabil hükümeti mensubu asker öldü ve yaralandı.

Taliban-ABD anlaşması Kabil yönetimi nedeniyle çıkmaza girdi

Vardak
Taliban tarafından düzenlenen saldırıların en kapsamlısı, 20 Temmuz günü Afganistan'ın orta kesiminde yer alan Vardak ilinde gerçekleştirildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, ilin güney komşusu olan Gazni'de Taliban'a karşı operasyondan dönen hükümet güçleri saldırının hedefi oldu.

Seyidabad ilçesinin Şaniz bölgesinde ordu konvoyuna düzenlenen bombalı araç saldırısında 7 askeri aracın tahrip olduğu, en az 50 askerin de öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Badgis
Kabil hükümeti güçlerine yönelik saldırılardan bir diğeri, ülkenin kuzeyinde bulunan Badgis ilinde meydana geldi.

Saldırı, 20 Temmuz günü akşam saatlerinde Badgis ilinin Kadis ilçesinde düzenlendi. Bölge kaynakları, saldırının Taliban'a karşı operasyon düzenlemek ve yeni kontrol noktaları oluşturmak için bölgeye giden Kabil hükümeti güçlerini hedef aldığını aktardı.

Mareşal ilan edilen Dostum: Taliban'ı 6 ayda yenerim

Saldırı sonrası çatışma çıkarken, yaklaşık 3 saat süren çatışmanın ardından 3 zırhlı aracın tahrip edildiği, 11 askerin öldüğü ve 14 askerin de ağır yaralandığı rapor edildi.

Askeri konvoy saldırı sonrası bölgeden çekildi.

Kandahar
Taliban'ın diğer saldırısı da Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde düzenlendi.

Kandahar ilinin Tahta Pul ilçesinde Kabil hükümeti güçlerine ait karakollar, 21 Temmuz gecesi Taliban tarafından eş zamanlı olarak hedef alındı.

Yerel kaynaklar, üç ayrı noktada düzenlenen saldırılarda Kabil hükümetine mensup en az 30 askerin öldürüldüğünü, yüklü miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini aktardı.

Kaynak:  Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir