• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
Fas`tan Mali Operasyonuna 5 Miyon Dolar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fas Dışişleri Bakanı Saadettin el-Osmani, ülkesinin Mali`deki Afrika öncülüğünde Uluslararası Destek Misyonu(AFISMA)`na 5 milyon dolar yardım yapma kararı aldığını açıkladı.

Etiyopya`nın başkenti Addis Ababa`daki Afrika Birliği merkezinde Mali için düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı`nda söz alan Osmani, AFISMA`ya 5 milyon dolarlık yardımda bulunacaklarını söyledi.

Osmani, ``Fas, bu yardımla dost Mali halkına karşı destek ve dayanışmasının devam ettiğini bir kez daha gösteriyor. Aynı şekilde Mali`nin ve bölgenin büyüme ve istikrarını sağlamak için çalışan bölgedeki devletler ile uluslararası toplumu da destekliyor. Kral 6`ıncı Muhammed`in talimatıyla Fas, Mali`ye yardım gönderen ilk ülkedir`` dedi.

Fas`ın Aralık ayında BM Güvenlik Konseyi`nin başkanlığını yaptığını hatırlatan Osmani, ülkesinin konseyin Afrika askerlerinin Mali`ye gönderilmesine izin veren 2085 sayılı kararı benimsemesi için çok çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Uluslararası Bağışçılar konferansı, BM Güvenlik Konseyi`nin Afrika güçlerine tahsis edilen fonun finanse edilmesine ve Mali ordusunu desteklemeye çağıran 2425 sayılı kararını uygulamaya koymak için düzenlendi.

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir