• DOLAR 32.588
  • EURO 34.728
  • ALTIN 2418.572
  • ...
Vatandaşlar gönül rahatlığıyla tıraş olabilirler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgına karşı alınan tedbirler kapsamında, berber ve kuaför salonlarına da bazı kısıtlamalar getirilmişti. Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, “Berber ve kuaförlere yapılan denetimlerin aynısının keşke toplu taşıma araçları, düğün ve çay ocaklarına da yapılsaydı.” diye serzenişte bulundu.

Kurban Bayramı öncesinde berber ve kuaför merkezlerine yönelik uygulanan son yasaklarında kaldırıldığını ifade eden Toptaş, vatandaşların gönül rahatlığıyla bayram tıraşı ve bakımlarını yaptırabileceklerinin altını çizdi.

“Berber ve kuaför salonlarına yönelik yasaklar kaldırıldı”

Berber kuaför salonlarının hijyene büyük önem verdiğine dikkat çeken Toptaş, “20 Temmuz 2020'de yeni bir genelge yayınlandı. Bilindiği üzere, kuaför ve güzellik salonları camiasında bazı işlemler yasaktı. Buda esnaf camiasına bayağı bir sıkıntı yaratmıştı. Tabi 122 odanın Türkiye genelinde yaptığı bir çalışma genel başkanımıza iletildi. Oda sağ olsun yetkili yerlere, bakanlıklara bu durumu ilettiler. Erkek berberi meslektaşlarımızın ustura, jiletle sakal tıraşı, bayan kuaför ve güzellik salonlarında makyaj, kalıcı makyaj ve cilt bakımı yasağı kaldırıldı. Meslektaşlarımız, tüm hijyen kurallarına uyuyordu ve uymaya da devam ediyor. Malatya Valiliğinin kurduğu bir denetim ekibinin haricinde, odamızın da sürekli olarak bir ekibi sahada geziyor. Tüm meslektaşlarımız buna uyuyor. Önümüzde bir Kurban Bayramı var. Mesafe kuralına uyup, maskelerimizi takarak işlerimize devam edeceğiz. Allah'a (Celle Celaluhu) şükürler olsun inşallah bu süreci de iyi bir şekilde atlatıyoruz.” diye konuştu.

“Randevu sistemiyle çalıştığımız için salonlarımızda biriken müşterimiz olmuyor”

Berber ve kuaförler için uygulanan denetimlerin her alanda uygulanması gerektiğini dile getiren Toptaş, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz, iyi bir şekilde denetimler var. Bizlerde bu denetimlere karşı değiliz. Yalnız berber, kuaför ve güzellik salonu camiasına aşırı derecede denetimler yapılıyor. Dediğim gibi yapılsın bizler buna karşı değiliz. Eleştiri gibi olmasın ama toplu taşımaları, düğünleri, çay ocağı gibi yerleri bir görseler berber kuaför camiası inanı ki bu kurala harfiyen uyuyor. Bizde berber ve kuaför salonlarını hiçbir zaman bu süreçte doldurmadık. Kurban Bayramı için de biz gereken çalışmaları yapıyoruz. Tamamen randevu sistemiyle çalıştığımız için salonlarımızda biriken müşterimiz olmuyor. Ve bu şekilde bizler devam edeceğiz. Kurban Bayramı’nda da aynı şekilde çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Kesinlikle içeriyi doldurmuyoruz. Meslektaşlarımızda zaten bu konuda gereken hassasiyeti sağlıyorlar.”

“Berber, kuaför ve güzellik merkezlerimiz, hijyen kurallarına harfiyen uydukları güvenli bir ortam.” diyen Toptaş, vatandaşlar gerek bayram öncesi gerek bayram sonrasında berber, kuaför ve güzellik merkezlerine gönül rahatlığıyla gelebileceklerini belirtti. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir