• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Karadenizdeki o kentte Kurban Bayramında toplu bayramlaşma yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karabük Valisi Fuat Gürel, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kurban Bayramı'nda kent genelinde toplu etkinlik ve bayramlaşmaların yasaklanacağını açıkladı.

Koronavirüse karşı normalleşmeden önce önemli denebilecek bir başarı elde ettiklerini, kente giriş çıkış yasağı uyguladıklarını bundan dolayı virüsün Karabük'te yayılmadığını söyleyen vali Gürel Karabük'ün Ramazan Bayramı'na kadar salgınla mücadelede en başarılı illerden bir tanesi olduğunu söyledi.

1 Haziran normalleşmesinden sonra kentte vaka sayısının arttığını, çünkü dışardan gelenlerin kente virüs taşıdığını söyleyen Vali Gürel 2.5 ayda vaka sayısında 2.5 kat artış yaşadıklarını kaydetti.

Bu can sıkıcı artışlardan dolayı Kurban bayramında önlem almak zorunda olduklarını söyleyen Vali Gürel vatandaşlara telefonla bayramlaşmalarını önerdi. Gürel şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir sıkıntı var bunun için bir kısım kurallar getirmeyi düşünüyoruz. Her Kurban Bayramı'nda insanlar bir araya toplanıp bayramlaşmayı yaparlar. Bir kısım yeme içme muhabbetleri olur bunu biliyoruz. Bunların da yasaklanması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi aramızda konuşuyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlılığını istirham ediyoruz. Toplu yapılan etkinlikleri yasaklayacağız. Bir köyde, mahallede insanların toplanıp bayramlaşmalarını yasaklayacağız. Ancak bir vatandaşın ailesini, komşusunu ziyaret etmesinin önüne geçmek mümkün değil. Bizim takip edebileceğimiz bir iş değil. Orada da vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. " 

Bu haberler de ilginizi çekebilir