• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamaslı lider Bedran: "Hamas ve Fetih arasında yeni bir safhaya geçiliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bedran, uzun bir süredir siyonist işgal rejiminin ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde düzenlenmesi planlanan ortak gösteriye, el-Fetih lideri Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye’nin katılım sağlamasının, iki hareket arasında yeni bir uzlaşma safhası başlatacağını belirtti.

Filistinli direniş grupları yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Bedran, Hamas ve Fetih başta olmak üzere tüm direniş hareketlerinin, "siyonistlerin ‘ilhak’ planıyla mücadele için ortak bir ulusal plan üzerinde ittifak" edebileceğini kaydetti.

Şu an için bile Fetih’in diğer partilerle uzlaşma potansiyelinin var olduğuna dikkat çeken Bedran, "Ulusal birlik ve direniş davası Filistinlilerin sahip olduğu en güçlü silahtır." ifadelerini kullandı.

Bedran, Filistin halkının büyük bir krizle karşı karşıya olduğuna işaret ederek, "Batı Şeria’daki yasadışı Yahudi işgal birimlerinin ilhak planı, siyonist rejim ile emperyalist ABD’nin çeyrek asırdır sürdürdüğü işgal politikasının son halkasıdır."  değerlendirmesinde bulundu.

Hamas liderlerinden Halil el-Hayye, siyonist rejimin ilhak planı ile ABD’nin sözde Orta Doğu Barış Planı’na karşı düzenlenmesi planlanan söz konusu ortak gösteri eylemine, Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (Fetih) ile Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) liderleri ve üst düzey yöneticilerinin katılacağını ve birer konuşma yapacaklarını bildirmişti.

Hayye açıklamasında, "Söz konusu ortak gösteri, halkımızın tarihi haklarını tasfiye etmeyi hedefleyen Yüzyılın Anlaşması ve ilhak projelerine karşı bütün Filistinlilerin her yerde tüm güçleriyle birleştiklerinin bir göstergesi olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Fetih ve Hamas hareketleri, 2 Temmuz’da, ABD Başkanı Donald Trump’ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak isimlendirdiği sözde Orta Doğu barış planı ve siyonist rejimin ilhak planına karşı ortak çalışma kararı almıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir