• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
 Mısır`da Ölü Sayısı 51`e Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da devrimin ikinci yıl dönümünde ve Port Said davasında 21 sanık hakkında verilen idam kararının ardından başlayan şiddet olayları devam ederken ölü sayısının 51`e yükseldiği bildirildi.

Mısırlı yetkililerden edinilen bilgiye göre, ülke genelinde 5 gündür devam eden şiddet olaylarında ölü sayısı 51`e yükselirken, yaralı sayısı 1500`ün üzerine çıktı.

Başkent Kahire`de yabancı misyonların ve uluslararası kuruluşların yer aldığı Nil Kurniş`te göstericilerle polis çatıştı. Polis, taş atan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Nil nehri üzerindeki 6 Ekim köprüsünü bir süre trafiğe kapatan göstericiler burada da polisle karşı karşıya geldi. Bir otomobili yakan göstericilere polis göz yaşartıcı bombayla müdahalede bulundu.

Tahrir Meydanı`nda da akşam saatlerinde göstericilerle Mursi taraftarları arasında sürtüşmeler yaşandı. Polis olaya müdahalede bulunarak tarafları ayırdı.

Süveyş ilinde sokağa çıkma yasağına aldırış etmeyen yüzlerce gösterici sokaklara döküldü. Erbain Meydanı`nda toplanan göstericiler de sokağa çıkma yasağını protesto etti.

Göstericiler sık sık ``Halk rejimi yıkmak istiyor``, ``30 yıllık olağanüstü hali 30 güne sıkıştırdınız``, ``İhvan`a Selefilere hayır, Mısır tüm Mısırlılarındır`` sloganları attı.

Nil deltasının kuzeyindeki Kefr eş-Şeyh kentinde güvenlik güçleri ve protestocular arasında çıkan çatışmalarda ise 128 kişinin yaralandığı, 12 göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada Mısır İçişleri Bakanlığı, Port Said Hapishanesi ve Emniyet Müdürlüğü`ne gerçek silahlarla saldırı gerçekleştiren 15 kişinin gözaltına alındığını, şahısların üzerinde tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, güvenlik güçlerine muhtelif silahlarla yoğun saldırılarda bulunulduğu ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir