• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Fransa yine bir        çok vaiz ve imamı sınır dışı edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Brüksel`de "Uluslararası Aşırı Şiddette Karşı Mücadele" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls`ın yaptığı konuşma damgasını vurdu.

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, birçok yabancı imam ve vaizin sınır dışı edileceğini söyledi. Üstelik bu sözleri "Aşırı Şiddette Karşı Mücadele" konulu konferansta sarf etti.

Valls, "Vaizlerde kadınların haklarını sınır getiren ve değerlerimize ters tutum sergileyen, ülkemizi hedef gösteren tüm bu vaizleri ve imamları önümüzdeki günlerde sınır dışı edeceğiz. Bu konuda son derece katı olmak lazım ve ben katı olacağım" dedi.

Bakan Valls, " Ben bu radikal İslam ile Fransa`daki İslam`ı karıştırmıyorum. Ama dini bir kesim var ve kendilerini selefi gruplardan tanımlıyor. Ki bunlar siyasi bir süreçteler" dedi.

Selefileri hedef gösteren bakan, selefilerle alakası olmayan, basit ve gülünç nedenlere sınır dışı edilen diğer imamların sınır dışı edilmesini gizliyor.

2012 yılında 125 radikal islamcı sınır dışı edilimişti, bunların içinde imalarda bulunuyor. Bunun en basit örneği gecen aylarda hac dönüşü sınırdışı edilen imam Yusuf Yüksel`dir. Yüksel`in suçlandığı dosyaya Fransız avukat bile suçlamaları gülünç ve aptalça bulmuştu. Öyle gözüyor ki Fransa`daki Müslümanları zor günler bekliyor.
(Enes Suiçer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir