• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Fırat Kalkınma Ajansı temmuz ayı toplantısı Malatya’da düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İldeki bir otelde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Bingöl Valisi Kadir Ekinci, temmuz ayı toplantısını Malatya’da yaptıklarını belirtti.

Öncesinde Elâzığ ve Malatya daha sonra ise Bingöl’de yaşanan depremleri hatırlatan Vali Ekinci, “Bizler bu süreçte hakikaten yoğun bir mücadele verdik. Depremden etkilenen kardeşlerimizin yaralarını bir an önce sarmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları çerçevesinde elimizden gelen gayretleri alana yansıtmaya çalıştık.” dedi.

Bölgede yaşanan depremler sonrası büyük oranda vatandaşların sorunlarının çözüldüğünü ve gerekli desteklerin verildiğini ifade eden Ekinci, “İnşallah bundan sonra bu tarz afetleri yaşamayız. Depremin yanı sıra tüm dünyayı etkileyen yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını ile de ülke olarak mücadele ettik. Ülkemiz şükürler olsun tüm dünya genelinde bu sorunla en ciddi mücadele eden, en hızlı sonuç alan ülkelerden biri oldu.” diye konuştu.

Coronavirus salgını nedeniyle uzun süre bir araya gelemediklerini kaydeden Vali Ekinci, “Temmuz toplantısını yapmak üzere bir araya geldik. Ama bundan sonra pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle de nasıl bir yol izleyeceğiz bunu da konuşacağız. Bugünkü toplantıda bölgenin kalkınması için yapılan mali destekler, fizibilite destekleri ve diğer çalışmaları da değerlendireceğiz. Malatya ve Elazığ’da üretimin yenilikçi dış ticaret kabiliyetini arttırma konusunda projeler var. Yine Tunceli ve Bingöl’de ise tarımsal üretimi arttırma adına projeler var. Yine Fırat Kalkınma Ajansımız Covid-19 salgının bölgede hem ekonomik hem de sosyal olarak etkilerini değerlendirdiğini raporunu da masaya yatıracağız.” şeklinde konuştu.

Vali Ekinci, bir yıllık Fırat Kalkınma Ajansı yönetim kurulu başkanlık görevinin de ağustos ayı itibariyle dolacağını belirterek bu toplantıda görevin Elazığ Valisi Erkaya Yırık’a devredileceği sözlerine ekledi.

Toplantıya; Bingöl, Malatya, Elazığ, Tunceli Valileri, Malatya, Elazığ, Bingöl Belediye Başkanları, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl TSO Başkanları, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir