• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
PKK ile Kürdistan Yönetimi arasında “TESLİM ETTTİNİZ” krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen hafta Salih Müslim’in yeğeni Dalya Mahmut Müslüm’ün Türkiyeye teslim olduğu basına yansıdı. D.M. Müslimin tesli olma süreci PKK/PYD kaynaklarında farklı şekilde ele alındı.

Salih Müslim ve PYD/PKK basını  Dalya Mahmut Müslüm’ün, tedavi olmak için Kürdistan’a gittiğini orada Barzani’nin başında olduğu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından Türkiye’ye teslim edildiğini ileri sürdü.

IKBY İçişleri Bakanlığı bu iddiaları reddederek, “Kürdistan Bölgesi’ndeki yetkili bütün kurumlar konunun araştırılması için hazırdır” açıklamasında bulundu.

Bakanlık, “Dalya Mahmut Müslüm adında bir şahsın güya Kürdistan Bölgesi tarafından Türkiye’ye teslim edilmesine ilişkin ortaya atılan iddialara ilişkin kamuoyunu bilgilendirme gereğinde bulunduk. Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmadığı gibi gerçekleri gizlemek için ortaya atılmış asparagas bilgilerden ibarettir” denildi.

“Viyan Şervan” kod adlı Dalya Mahmut Müslüm’ün YPJ saflarından ayrıldıktan sonra YPG saflarındaki Bitlisli “Tolhildan” kod isimli Selam Ramazan ile gönül bağı kurduğu ve ikilinin birlikte kaçmaya karar verdiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Olaydan da anlaşılacağı üzere, Selam Ramazan adlı şahıs 9 Temmuz 2020’de kendi isteğiyle Türkiye’ye dönmeye karar vermiştir. Dalya Mahmut Müslüm ise ardından kaçak yollarla Türkiye’ye gidip Mersin’de teslim olmuştur. Kürdistan Bölgesi’nin bu konuyla herhangi bir şekilde ilgisi yoktur” ifadelerine yer verildi.

İNSANLAR SİZDEN KURTULMAK İSTİYOR

İçişleri Bakanlığının açıklamasında ayrıca şunlar kaydedildi:

“PKK ve yandaş medyası iddialarla gündemi meşgul edeceklerine kendilerine şunu sormalıdırlar; neden insanlar sizin saflarınızdan ayrılıp tehditlerinizden kurtulmak için canları pahasına kaçak yollara başvuruyorlar?

Kürdistan Bölgesi’nin yetkili bütün kurumları konunun araştırılması için hazırdır. Kürdistan Bölgesi her zaman huzurlu ve güvenli bir barınak olmaya devam edecektir. Söz konusu çarpıtma haberler bu konudaki tutumumuzu değiştirmeyecektir.”

NE OLMUŞTU

PYD sözcüsü Salih Müslim’in yeğeni olduğu belirtilen Dalya Mahmut Müslüm, 15 Temmuz'da öğle saatlerinde Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğüne giderek teslim olmuştu.

Bu haberlerin ardından Salih Müslim, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, yeğeninin tedavi amacıyla IKBY’ne geçtiğini ancak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) tarafından MİT’e teslim edildiğini iddia etmişti.

Dalya Mahmut Müslüm’ün ailesi de yazılı bir açıklama ile kızlarının 6 ay önce IKBY’ne tedavi için gittiğini ancak daha sonra Türkiye’de ortaya çıktığını belirtmiş, bu durumdan IKBY hükümetini sorumlu tutmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir