• DOLAR 32.574
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2436.041
  • ...
`İstanbul`da Tüm ulaşım sistemi tek noktadan yönetilecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Genç Girişimciler Derneği`nin (İSGİD) toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ulaşım projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Topbaş, kentte yaşanan trafik sorununa karşı tüm ulaşım araçlarının tek elden yönetileceği idari bir merkez kuracaklarını belirterek, \"Tüm ulaşım sistemi tek bir noktadan yönetilecek. Akıllı sinyalizasyon projemiz sayesinde kırmızı ışıkta gereksiz beklemeler sona erecek. Sinyalizasyon sistemi araç trafiğine göre programlanacak\" şeklinde konuştu.

 

Kadir topbaş söyle konuştu: \"Halk otobüsü, metrobüs, tramvay, metro, dolmuş, taksi hepsini tek bir idareden yönetecek bir sistem ortaya koyacağız. Akıllı sinyalizasyon projemiz sayesinde kırmızı ışıkta gereksiz yere beklemeler sona erecek. Sinyalizasyon sistemi otomobil trafiğine göre programlanacak. Bu şekilde zaman ve yakıt tasarrufu elde ederek dünyada bir ilki hayata geçireceğiz. Osmanlı`nın sadaka taşı uygulamasını ulaşımda yeniden hayata sokacağız. Artık otobüsler 100 metre ilerden durakta bekleyen engelliyi algılayacak\" dedi.

 

Yeni havalimanının yapımı hakkında da bilgiler veren Topbaş, \"Şu anda 3. havalimanından metro ile şehre ulaşımı mümkün kılacak bir projeye eğiliyoruz. Havalimanı ihalesi için içeriden ve dışarıdan büyük sermaye gruplarının ilgisi var. Kanal İstanbul projesinde ise erteleme yok. Bu sene ihalesine çıkmayı planlıyoruz\" diye konuştu. (M.Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir