• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Rusya`da Bir Mücahid Şehid Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal medyasının raporlarına göre, KBR-MVD (içişleri bakanlığı) polis çetesi tarafından Kabardey-Balkar Nalçik İdarov sokak 32 nolu binada bir Mücahid şüphelisinin saklandığı ihbarı ile sözde bir özel operasyon düzenlendi.

 İddiaya göre, teslim olmayı reddeden Mücahid şüphelisi ile polis çetesi arasında silahlı çatışma çıktı. Kukla polis çetesine göre, şüpheli kaçmaya yeltendi ve tabancasını çekerek ateş açtı ancak sayıca kalabalık ve silah teçhizat bakımından üstün olan polis çetesine yenik düştü.

 KBR-MVD (içişleri bakanlığı) polis çetesi raporlarına göre, Mücahid şüphelisinin kimliği 1982 doğumlu Zeytun Baziev olarak açıklandı.

 Kukla yönetime göre,Zeytun Baziev geçtiğimiz, 26 Aralık 2012 tarihinde öldürülen  Kabardey-Balkar Tarım Akademisi (KBGAU) rektörü olan Rus haydut lider Boris Jerukov`un ve 5 Aralık akşam saatlerinde öldürülen Vesti Kabardey-Balkar Tv spikeri gazeteci Kazbek Gekkiev`in cinayet faili olarak arandığı rapor edildi.

 Bu arada hatırlatalım, geçtiğimiz 25 Ocak 2012 tarihinde de Nalçik’te, Nartkale yerlisi, Mir-Zurab Asadullag militan şüphelisi bahanesi ile öldürülmüş ve Kabardey-Balkar Tarım Akademisi (KBGAU) rektörü olan Rus haydut lider Boris Jerukov`un öldürülmesinden sorumlu olarak duyurulmuştu.

 Diğer taraftan, Kafkasya Emirliği, KBK (Kabardey-Balkar-Karaçay) Birleşik Vilayeti Mücahid kaynakları henüz işgal medyasının iddialarını teyid eder bir açıklama yapmadı ve gerçekte orada neler olduğunun ayrıntıları henüz net değil.

 Kavkaz Jihad

Bu haberler de ilginizi çekebilir