• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Kamuda LED Zorunlu Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, kamu kurumlarının aydınlatılmasında LED teknolojisinin kullanımının zorunlu hale getirileceğini söyledi.

``Türkiye Elektrik ve Elektronik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı``nı tanıtım toplantısına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, şöyle konuştu:

``Bakanlık olarak, mayıs ayında bu önemli konuda düzenlenecek uluslararası bir kongreye de ev sahipliği yapacağız. Sensör, mikrodalga tüp ve özel yarıiletkenler gibi stratejik bileşenlerin ülkemizde üretilmesi ve Ar-Ge çalışmaları teşvik edilecektir. Mesela ülkemizde kompakt lamba üretimine henüz başlamadık. Ancak artık kompakt lamba üretimini atlamamız ve elektrik tüketimini düşüren LED aydınlatma konusunda yatırımlar çekmemiz daha rasyonel olacaktır. Bu konuda, kamu kurumlarının aydınlatılmasında LED aydınlatmaların zorunlu hale getirilmesi gibi çalışmalar yapacağız.``

İngilizce`de ``Light Emitting Diode kelimelerinin kısaltması olan LED, ``Işık Yayan Diyot`` anlamına geliyor. LED ürünlerin, akkor ve floresan lambalara göre aydınlatmada enerji tasarrufu sağlıyor.

Klimalardan yıllık 700 milyon lira tasarruf

Ergün, Bakanlığın ve TÜBİTAK bünyesinde sağlanan Ar-Ge desteklerinin artırılacağını ve prosedürlerin kolaylaştırılacağını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir