• DOLAR 32.524
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2486.654
  • ...
SGK adına vatandaşı dolandıranlara dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Murat Saygı, yaptığı açıklamada, vatandaşları SGK mükelleflerini arayarak kendilerini kurum yetkilisi gibi tanıtıp vatandaşlardan para ve özel bilgilerini isteyenlere karşı uyardı.
 
Son günlerde bazı kişilerin SGK adına vatandaşları arayarak genel sağlık sigortası borçlarının olduğunu ve kredi kartı ve kişisel bilgilerini talep ettiği yönünde kendilere başvurular geldiğini ifade eden Murat Saygı, Sosyal Güvenlik Kurumu`na ödenmesi gereken tüm borçların (prim, gecikme zammı, gecikme cezası vs.) anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapıldığını belirtti.
 
Borç bildirimlerini mevzuata uygun bir şekilde yaptıklarını dile getiren Saygı, "Müdürlüğümüzün kişileri arayarak ve kredi kartı numarası isteyerek prim tahsil etmesi gibi bir uygulaması hiçbir zaman olmamıştır. Tüm bunlar kötü niyetli kişilerin dolandırıcılık girişimleri olup, vatandaşlarımızın bu şekilde yapılan aramalara asla itibar etmemeleri gerekmektedir. Kurumumuzla ilgili herhangi bir ödeme yapılması halinde ödemenin mutlaka anlaşmalı bankaya yapılması ve ödenen ücrete ait dekontların saklanması bu tür girişimlerin önüne geçilmesini sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın kişisel bilgilerini (özellikle kredi kartı bilgilerini) kesinlikle diğer kişilerle paylaşmamaları, bu tür bir durumla karşılaşılması halinde ise en yakın Sosyal Güvenlik Merkezimize başvurarak en doğru ve sağlıklı bilgiyi almaları gerekmektedir" dedi.
 
Saygın son olarak "Vatandaşlarımızdan isteğim kendilerine nasıl ulaşılırsa ulaşılsın Kurum veya Müdürlüğümüz yetkilileri dışında bulunan kimselere hiçbir şekilde itibar etmemeleridir" dedi.
(Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir