• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Katar`a gerçekleştirdiği çalışma ziyaretine eşlik eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Doğalgaz konusunda bir kısım prensiplerde anlaştıklarını ifade eden Bakan Yıldız, ``Ancak fiyat konusunda henüz son noktayı bulamadık. Biz Avrupa pazarlarıyla alakalı fiyat hedeflemiştik, onlar da Uzakdoğu pazarlarıyla alakalı fiyatları encore ettiler. Kendilerini İstanbul`a davet ettik, orada nihai görüşme yapmak istiyoruz`` dedi.

Türkiye`nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki hava sıcaklıklarının sıfırın altında 15`lerde seyrettiğini anımsatan Yıldız, Katar`ın iki büyük doğalgaz firmalarından biri olan RassGaz ile kargo üzerinden anlaştıklarını, Şubat ayının ortalarında kargo ile LNG`nin (sıvılaştırılmış doğalgaz) Türkiye`ye gönderileceğini belirtti.

Yıldız, ``Görüşmelerimiz son derece olumlu geçti. LNG fiyatı boru gazlarına göre biraz daha yüksek olur, ama biraz daha beklentimizin üzerinde oldu bu fiyat. O yüzden kendilerinden bizim Türkiye`deki doğalgaz pazarından bahsettik, bu fiyatların daha da muhafazakar şekilde değerlendirilmesi lazım geldiğini söyledik`` diye konuştu.

Bakan Yıldız, Şubat ayında doğalgaz fiyatlarında artış olup olmayacağı sorusuna da ``Bugün yaptığım görüşmeyi de dahil ederek söylüyorum, şu anda fiyatları artırıcı bir unsur oluşmadı, o yüzden Şubat ayında zam beklemiyoruz`` yanıtını verdi.