• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Değer: “Okulların personel ihtiyacı giderilmeli”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, okulların artan personel ihtiyacı için basın açıklaması yaptı.

Değer, yaptığı açıklamada, “İlimiz okullarının her yıl yaşadığı Yardımcı personel sıkıntısı yine devam ediyor. Kadrolu Hizmetli alımı olmadığı bir süreçte geçici statülü İş Kur üzerinden alınan personellerle çözüme gidiliyor. Ancak bu durum yeterli değildir.” dedi.

“İŞKUR tarafından TYP kapsamında her yıl okullarımıza verilen personeller 1 Ekim tarihi itibarı ile göreve başlamakta ve yaklaşık Haziran ayının son haftasında sözleşmeleri bitmektedir.” diyen Değer, şöyle dedi:

“Bu personel kanuna göre 9 ay çalıştırılmaktadır. Yetkililerden talebimiz kanunu düzenlemeye giderek bunlara hiç olmazsa 10 ay şeklinde çalıştırmalarına olanak sağlanmasıdır. Bu yapılamıyorsa, hiç olmazsa göreve başlatılma takvimi tekrar ele alınarak 1 Eylül tarihi itibarı ile göreve başlayıp Mayıs sonu ile sözleşmelerinin bitirilmesi sağlanabilir. Çünkü okullar açıldığında en çok yardımcı personele ihtiyacın olduğu bir dönemde personel bulamıyor. Okullarımızın imkânlarının da kısıtlı olduğundan, temizlik ve diğer tamir tadilat işleri aksamaktadır veya tamamen durmaktadır. Bu yıl pandeminin olduğunu da göz önünde bulundurursak okullarımızın daha temiz ve hijyenik olması için TYP (Toplum Yararına Çalışma) personelinin 1 Eylül tarihi itibarı ile okullarda göreve başlamasını istiyoruz. Bazı okullarımızda kadrolu hiç bir yardımcı personelin olmadığını düşünülürse, okullar için yardımcı personel hayati önem arz etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır süregelen bu sıkıntıların giderilmesi noktasında sadece İş-Kur görevlendirmeleriyle palyatif çözümler yerine kalıcı çözümler bulmalıdır. Bir yandan ödenek sıkıntısı çeken okul yöneticileri bir yandan da temizlik işi yapmaya mahkûm edilmemelidir.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir