• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uzun yıllar hizmet alamamaktan şikâyet edilen mahalleye 26 yıl sonra asfaltlama yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

5 bin nüfuslu mahalle, iki yıl önce hizmet alamadıkları gerekçesiyle basın açıklaması yapan vatandaşların feryadıyla gündeme gelmişti.

Bakımsızlıktan dolayı çukurların oluştuğu caddenin kısa sürede gerçekleşen çalışmalarla kullanışlı hale getirilmesi mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü.

Mahalle Muhtarı Orhan Akyapı, ilk kez bu hizmeti aldıklarına dikkat çekerek Bağlar Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Akyapı, “Daha önce defalarca dile getirmemize ve basında haber olmasına rağmen beklediğimiz hizmet yapılmadı. Sesimize kulak vererek bu güzel hizmeti mahallemize kazandıran Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’ndan Allah razı olsun.” diye konuştu.

Alipınar’ın asfaltlama sorunu çözülerek güzel bir görünüme kavuşturuldu

Diyarbakır’da Karacadağ bazalt taşından ürettiği asfalt ile mart ayında startını verdiği sıcak asfaltlama çalışmalarında uzun yıllardır ihmal edilen yerleşim yerlerinde çalışmalar yaparak birçok mahalle ve caddeyi bu hizmetle tanıştıran Bağlar Belediyesi, Alipınar Mahallesi’nin bu yöndeki sorununu da çözüme kavuşturdu.

1 kilometrelik alanı kapsayan caddede 26 yıl sonra gerçekleşen geniş kapsamlı asfaltlama çalışmalarından sonra Diyarbakır’ın en eski yerleşim yerlerinden olan 5 bin nüfuslu mahalle ulaşımda güzel bir görüntü kazandı.

Bakımsızlıktan dolayı çukurların oluştuğu caddenin kısa sürede gerçekleşen çalışmalarla kullanışlı hale getirilmesi mahalle sakinlerini sevindirdi.

Akyapı, göreve geldikten sonra defalarca mahalleyi ziyaret eden Beyoğlu’nun yaşanan sorunu yerinde gördüğünü ve belediye ekiplerine talimat verip çalışma başlattığını dile getirerek, “Mahallemizin çok önemli bir sorunu çözüme kavuşturdu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Hizmet çalışmalarında muhatabımız milletimizdir”

Alipınar Mahallesi’ni ziyaret eden Beyoğlu, yapılan asfaltlama çalışmalarını bir süre takip ederek Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinden bilgi aldı, vatandaşlar ve esnaflarla bir araya gelerek yapılan hizmetleri değerlendirdi. Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Beyoğlu, davet üzerine bazı vatandaşların evlerine misafir oldu. Beyoğlu, “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi bizim muhatabımız milletimizdir. Milletimizle güzel bir gönül bağı oluşturduk. Onların talebini ve memnuniyetini öne alarak hizmetler yapıyoruz. Bu inanç ve düşünce ile yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

4 ayda 50 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi

Bağlar Belediyesi, geride kalan 4 aylık süreçte ilçe genelinde 50 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. Yaklaşık 200 bin nüfusu kapsayan alan yıllar sonra ilk kez bu hizmeti alabildi. Yıl sonuna kadar 80 bin tondan fazla asfalt serimi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sönmüş volkanik olan Karacadağ’dan çıkan siyah bazalt taşından asfalt üreten ilk belediye olan Bağlar Belediyesi, kurmuş olduğu yılda 600 bin ton asfalt üretme kapasitesine sahip tesiste yılda ürettiği asfalt ile hem kendi ihtiyacını karşılıyor hem de talep eden diğer belediyelere de destek oluyor. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir