• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
HDP'li vekil hakkında "nitelikli cinsel saldırı" fezlekesi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği fezleke ile dokunulmazlığının kaldırılmasını istediği HDP'li Çelik, partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

HDP'li vekilin saldırısına maruz kalan müşteki D.K.'nın ifadesi ortaya çıktı. Müşteki kadın, Çelik’in kendisine yerel seçim çalışmalarında tecavüz ettiğini söyledi.

Mağdur kadın ifadesinde, "Tuma Çelik bana o gün sadistçe, hunharca, zorla, canımı acıta acıta tecavüz etti. 'Benim diğer yüzümü tanımıyorsun. Olayı unut yoksa seni mahvederim' diyerek tehdit ettiğini söyledi.

Ayrıca mağdur kadın, HDP'li vekillerden Ebru Günay ve Pero Dündar'ın "olayı kapat" diyerek vazgeçirmek istediğini de fade etti.

D.K. ifadesinde şunları söyledi: "Yardım edeceği gerekçesiyle görüşmeler sırasında zorla ve istemim dışında tecavüz etti. O gün sadistçe, hunharca, zorla, canımı acıta acıta tecavüz etti. HDP Mardin milletvekilleri Ebru Günay ve Pero Dündar'a anlattım yaşadıklarımı. İlk etapta inandılar. Sonra 'Biz araştırıp gereğini yaparız, sen bu olayı kapat ve unut' diyerek beni vazgeçirmeye çalıştılar."

HDP'li Tuma tarafından tehdit edildiğini de söyleyen mağdur kadın,  "Çocuklarım üzerinden tehdit ettiler. HDP'li Turna Çelik beni tehdit etti. Bana 'Sen benim diğer yüzümü tanımıyorsun neler yapabileceğimi bilmiyorsun olayı kapatacaksın yoksa seni mahvederim' dedi. Bana bir daha memleketime ayak basamaz hale getireceklerini söylediler. Ben de 'Buradan gidecek ve bir daha buraya ayak basamayacak biri varsa o da sizsiniz' dedim. Yaşadığım şehri terkettim. 27 yıllık eşimle boşandım. Eşim, mücadelemden vazgeçmememi istedi ama toplumdaki mecburiyetten dolayı ağlaya ağlaya boşandık." İfadelerini kullandı.

D.K. "Kanayan yaram kabuk tutup tutup tekrar kanıyor. 1 yıl önce yaşadığım kabustan uyanamıyorum. Ama bu adam ve onun gibiler cezasını çekmeden vazgeçmeyeceğim. Çocuklarım ve onurum için vazgeçmeyeceğim. 'Bana iftira atıyorsun' diyor, sen kimsin ki sana iftira atayım. Sen benim onurlu yaşamımın, tertemiz ailemin tek bir günü, tek bir anı etmezsin. 'Beraat edeceğim' diyormuş sağda solda. Eğer böyle bir şey olursa kabusum karabasana döner. Bu alçaklar sözde kadın haklarını koruyorlar ama bunun ne kadar yalan olduğunun en bariz örneği benim."şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir