• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...
Suriye'de parlamento seçimleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana 3'üncüsü gerçekleştirilen parlamento seçimleri için sabahın erken saatlerinden itibaren, Coronavirus önlemleri altında oy kullanmak üzere sandık başına gidildi.

İç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca mültecinin oy kullanamayacağı parlamento seçimlerinde, ortaya çıkacak sonucun halkın iradesini yansıtması beklenmiyor.

PYD, kendi kontrolündeki bölgelerde sandıkların kurulmasına izin vermeyeceklerini duyururken, parlamento seçimleri Birleşmiş Milletler tarafından da tanınmıyor.

250 sandalyeli parlamento seçimleri için bin 658 aday bulunuyor.

Şam yönetiminin kontrolündeki alanlarla birlikte, İdlib, Rakka ve Halep gibi Suriye hükümetinin kontrolü dışındaki 7 bin 300'den fazla merkezde sandıkların kurulduğu bildirildi.

Seçmenlerin saat 17:00'a kadar oy kullanabilecekleri, ancak gerekli görülmesi halinde Yüksek Yargı Seçim Komitesi tarafından bu sürenin 5 saat daha uzatılabileceği belirtildi.

Parlamento seçimleri en son Nisan 2016 yılında yapılmış, yaklaşık 3 bin 500 adayın katıldığı seçimde Beşar Esad liderliğindeki Baas Partisine bağlı "Ulusal İlerleme Cephesi" 250 sandalyenin 200'ünü almıştı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir