• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
İŞLERİ GÜÇLERİ ŞEYTANLIK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Libya'da gitgide güç kaybeden darbeci Halife Hafter, üst düzey Amerikalı askeri ve siyasi yetkililerden oluşan bir heyetle gizli bir görüşme gerçekleştirdi. Amerikan heyeti o görüşmede darbeci Hafter’e  "yeni bir ateşkes anlaşmasını kabul etmesi, petrol hilali bölgesinden tüm askeri varlığını çekmesi ve bu bölgede Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Avrupalı bir barış gücünün bulunmasını kabul etmesi" teklifinde bulundu.

Şarkulevsat'a konuşan Libya hükümetine yakın medya kaynakları da ülkede son günlerde savaş yanlısı söylemlerin artmasına rağmen Hafter'i Sirte'den Ecdabiye kentine çekilmesi için ikna etmek üzere bölgesel ve uluslararası gizli müzakerelerin yürütüldüğünü söyledi.

Hafter'in bu çekilmeyi kabul etmesine karşılık Başbakan Fayiz es-Serrac liderliğindeki, BM nezdinde meşru ve Türkiye'nin desteklediği hükümetin de Sirte ve Cufra'ya operasyon başlatmayacağı kaydedildi.

AVRUPA RUSYA, BAE VE MISIR’A SESSİZ

ABD Bakan Yardımcısı David Schenker, AB’nin yaptığı tek müdahalenin Türkiye’nin Libya’ya gönderdiği askeri mühimmatı yasaklamak olduğunu belirterek “Kimse Rusya’ya BAE’ye ve Mısır’a ait uçaklara müdahale etmiyor” diye konuştu.

ABD Yakın Doğu İşleri'nden Sorumlu Bakan Yardımcısı David Schenker, Avrupa'yı Libya'da faaliyet gösteren Rusya destekli Wagner Group adlı paralı asker çalıştıran şirketin faaliyetleri konusunda yeterli tavır almamakla eleştirdi. Yakın Doğu İşleri'nden Sorumlu Bakan Yardımcısı David Schenker, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Rusya'nın Birleşmiş Milletler'in Libya'daki silah ambargosunu ihlal ettiğini belirtti.

“YASAKLAR TÜRKİYE'YLE SINIRLI KALIYOR”

VOA Türkçe'nin haberine göre; Avrupalı ülkelerin Akdeniz'deki deniz kuvvetlerinin faaliyetleriyle övündüğünü belirten ABD'li yetkili, ancak bu çabanın sadece Türkiye'ye yönelik yasaklarla sınırlı kaldığını, BM'nin Libya'ya yönelik silah ambargosunun delinmemesi için bir şey yapmadıklarını savundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir