• DOLAR 32.521
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2419.857
  • ...
İçişleri Bakanı Soylu ile eski AK Partili vekil Metiner canlı yayında tartıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Canlı yayına bağlanan Soylu, Metiner’in sözlerine tepki göstererek, “Ben hükümetimizin politikalarını yürüten bir insanım. Bu laflar benim ağrıma gider. Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur.” dedi.

“Başında olduğum bakanlığı ilgilendiren birkaç değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmelere bir cevap vermezsem hem kendimize haksızlık hem bugün büyük mücadeleler veren bu kuruma ve hükümetimize bir haksızlık olarak görüyorum.” diyen Soylu, “Ben FETÖ mücadelesinin nasıl yürüdüğünü bilen insanlardan bir tanesiyim. Bizim göreve getirdiğimiz kimse yok. Ben düzgün yaşayan bir adamım. Böyle sağın solun lafları ile iş yapacak bir adam da değilim. Ben hükümetimizin politikalarını yürüten bir insanım. Bu laflar benim ağrıma gider. Hayatı risk içerisinde olan bir adamım. Ömrümde iki kaşıkla yemek yemedim. Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur. Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Bu görevler, kolay görevler değil. Bugün bize verilen emanetin ne olduğunu, milletimizin bizden ne beklediğini kimse kusura bakmasın. Ben şehit cenazesi kılıp, arkasında gülüp oynayan, vur patlasın çal oynasın bildiğiniz adamlardan değilim. Televizyon kanallarında bizim arkadaşlarımızın elimizden isimler var demesini de kendime hakaret kabul ediyorum. Bana ulaşabilecek insanların basın üzerinden konuşmasını doğru kabul etmiyorum.” tepkisini gösterdi.

Mehmet Metiner'in konuşmak için müsaade istemesine de tepki gösteren Soylu, “Ben müsaade falan etmiyorum. Siz söyleyeceğinizi söylediniz. Hayırlı akşamlar diliyorum.” diyerek yayından ayrılırken Metiner, “Sizden müsaade istemedim Sayın Bakanım siz müsaade mercii değilsiniz.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir