• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hayat paylaşınca güzel, KURBANINIZ  UMUT OLSUN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Küresel pandemiye rağmen hayır kuruluşları yardımlarını sürdürüyor. Yıl içerisinde birçok yardıma imza atarak ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan kurumlar şimdilerde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çalışmalarına hız verdi. Ulaşabildikleri hayırseverlerden vekalet almayı sürdüren vakıflar, Kurban Bayramında kesecekleri kurbanlarla ihtiyaç sahiplerine umut olacaklar. Kurban Bayramı hazırlıklarıyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “Muhtaç ile hayırseveri bir araya getiren, toplumsal olarak köprü kuran ya da aşınmış köprüleri tekrardan ihya eden Kurban Bayramı’na az bir süre kaldı. Bu yıl da bayramda kesilecek kurbanların Allah'a yakınlaşmak için büyük bir fırsat olduğunun bilincinde olarak kurban ibadetimizi yerine getireceğiz. Bizler de Umut Kervanı olarak yetim ve muhtaçların yüzünü güldürmek için hayırseverlerimizden gelecek kurban vekaletlerini, İçişleri Bakanlığı’nın “Kurban Kesim Yerlerine Yönelik Tedbirler” konulu genelgesi çerçevesinde, temizlik, maske ve mesafe kurallarını dikkate alarak hijyenik bir ortamda keserek yıl boyunca evlerine et girmeyen tespitli muhtaç ailelerimizin et ihtiyacını karşılayıp bir nebze de olsa mutluluklarına ortak olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KURBAN KESECEK HAYIRSEVERLERİMİZİN SAYISINDA BÜYÜK BİR ARTIŞ VAR”

Hayırseverlere çağrıda bulunan Kurtaran, “Bu yıl pandemi nedeniyle özellikle yardım kuruluşları üzerinden kurban kesecek hayırseverlerimizin sayısında büyük bir artış var. Bu süreçte hayırseverlerimizin bu yöndeki tercihlerini de dikkate alıp daha hassas davranarak kurban vekaletlerini en güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Burada özellikle kurban kesecek olan hayırseverlerimize seslenerek ve bu imkana sahip olanların, bu imkana sahip olmayan yetim ve muhtaçları da göz önünde bulundurarak kurban bağışı yapmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

“YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA KURBANLAR KESİLECEK”

Yurt içinde ve yurt dışında birçok bölgede kurban keseceklerini dile getiren Kurtaran, şunları dile getirdi; “Umut Kervanı olarak başta ülkemiz olmak üzere yurtdışında birçok ülkede yolumuzu gözleyen kardeşlerimizin sofralarına da kurban eti ulaştırmak için programlarımızı yapmış durumdayız. Filistin Gazze'de, Yemen'de; Afrika'nın ve Asya'nın birçok ülkesinde kurban vekaletlerini yerine getireceğiz. Hayırseverlerimizi ve kurban kesmeye gücü yeten tüm Müslümanları kurban kesme, yetim ve muhtaç aileleri kurbanlarına ortak etme çağrısını yineliyoruz.

‘DAĞITTIKLARIMIZ BİZİMDİR’

Paylaşmanın önemine değinen Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil ise “Rabbim kısmet ederse Kurban Bayramına gireceğiz. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyuruyor; “Adem oğlu kurban bayramı günü Allah katında kurban kesmekten daha güzel bir amel işleyemez.” Biz de peygamberimizin gösterdiği en güzel ameli işlemek için kurban keseceğiz. Kurban Allah’a yaklaşmak için kesilir. Kurban kestiğimizde Allah’a  yaklaşmak, O’nun rızasını kazanmak için yine Peygamber Efendimizin metodunu takip etmemiz lazım. Peygamberimiz (S.A.V) kurban kesip dağıttıktan sonra evde kalan bir parçayla yanına gelen annemizin ‘bize bu kaldı’ demesi üzerine Peygamberimiz cevaben; ‘Hayır, dağıtıklarımız bizimdir’ buyurmuş” ifadelerini kullandı.

“KURBAN ETLERİMİZİ PAYLAŞALIM Kİ BERABER BAYRAM YAPALIM”

Sadece bayramdan bayrama sofrasında et bulabilen aileler olduğuna dikkat çeken Karavil son olarak şunları dile getirdi; “Özelikle bu bayramlarda kesilen kurban etlerinden yetim öksüz ve mağdurlara verdiklerimizin bizim olduğunu unutmamalıyız. Yediklerimiz tükenecek ama verdiklerimiz hep bizimle olacak. Bize dünya saadeti getirdiği gibi ahiret saadeti de getirecek inşallah. Şunu unutmayalım ki sadece bayramlarda sofrasında et bulunduran yetim ve mağdurlar var. Bayram sadece bizim değil onların da hakkıdır. Onun için kurban etlerimizi onlarla paylaşalım ki beraber bayram yapalım. Yetimler vakfı olarak dillendirdiğimiz bir sloganımız var. HAYAT BİRLİKTE GÜZEL…”

Bu haberler de ilginizi çekebilir