• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeterlilik kursları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN - Müftülük Binası seminer salonunda gerçekleştirilen kursta, kursiyerlere bir konuşma yapan Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen, kursa katılan öğrencilerin kursun dışında da ders çalışmaları gerektiğini söyledi. İşleyen, \"Haftada dört gün boyunca saat 13.00 ile 17.00 arasında tecrübeli Hocalarımız tarafından sizlere Tecvid, Siyer, Hadis, Fıkıh ve Akaid dersleri verilecektir. Arkadaşlarımız derslerini ne kadar güzel sunarlarsa sunsunlar, ne kadar emek sarf ederlerse etsinler, Ali Fuat Başgil merhumunda dediği gibi `Öğretmen ne kadar kaliteli olursa olsun, öğrenmede asıl fonksiyon, asıl görev öğrencinin üzerine düşmektedir.` dedi.

 

İşleyen, konuşmasını şöyle sürdürdü, \"Sadece kursa gelip-giderseniz, sadece burada dinlediklerinizle yetinirseniz, burada gördüklerinizi kapıyı açacak bir anahtar gibi telakki etmezseniz, yeteri kadar bilgi almak için yeterli görürseniz yeterlilik imtihanında başarılı olamayabilirsiniz. Geçen seneki arkadaşlarımızın bir kısmı bu hataya düştüler, sadece kursa katılmanın yeterli olduğu kanaatiyle davrandılar, kendilerini geliştirmek için gayret göstermediler ve bir kısmı maalesef yeterlilik belgesini alamadılar\"

 

Diyanet İşleri Başkanlığının özellikle İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım atama konusunda yeteri kadar yeterlilik belgesine sahip kişileri bulmakta sıkıntı yaşadığını belirten Burhan İşleyen, çok ciddi manada ihtiyacın olduğunu belirtti.

 

Ayrıca kursta verilen derslerin bir Müslüman`ın hayatı boyunca kendisine lazım olacak bilgiler olduğunu söyleyen İşleyen, \"Göreve atansanız da atanmasanız da, görev yapıp-yapmasanız da kursta öğrendiğiniz bilgiler hayatınız boyunca size lazım olacak bilgilerdir.\" dedi.
(Mesut Gözlü-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir