• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Sağlık-Sen Siverek Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlediği basın açıklamasıyla son günlerde sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddeti kınadı.

 

Basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Siverek Temsilcisi Sefer Şenateş, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadığını belirterek, \"Sağlık çalışanları ağır ve yorucu çalışma koşullarına rağmen canla başla görevlerini ifa etmektedirler. Bu yoğun ve kutsal görevlerinde dolayı övgüyü hak etmeleri gerekirken, yanlış sağlık politikaları nedeniyle şiddete maruz kalmaktadırlar. Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet ve hareket maalesef artık rutin bir hal almıştır. Geçen hafta Dicle üniversitesi hastanesinde bugün ise hem 1 No`lu Sağlık Ocağında hem de hastanemiz acil servisinde görev yapan arkadaşlarımız fiziksel saldırıya uğrayıp darp edilmişlerdir. Sağlık-Sen olarak çalışanlarımızın her zaman yanında olduğumuzu belirterek bu çirkin olayları kınıyoruz.

 

Sağlık-Sen olarak hastanelerde meydana gelen şiddet olaylarının tekrarlanmaması için güvenlik görevlilerinin sayısının ve işlevselliğinin artırılması gerekmektedir. Şiddetin son bulması tekrar yaşanmaması için ivedikle caydırıcı cezai yaptırımların uygulanması gerekmektedir. Şiddet olaylarının önlenmesi ve sürecin yönetilmesi için özel birimler oluşturulmalıdır. Sağlık-Sen bu konunun takipçisi olacağının bildirip, şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yaşanan tüm olayları şiddetle kınıyoruz\" dedi. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir