• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Erzincan`da İmza Kampanyası Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERZİNCAN - Memur-Sen Erzincan Şubesinin öncelikle Resmi kurumlarda başörtüsünün serbest olması için başlattığı imza kampanyası, Memur-Sen Erzincan Şubesi Fevzi Paşa Caddesi Ünsal İş Merkezi önünde açılan stantla başlamış oldu.

 

Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Mebrure Doğan okuduğu basın açıklamasında, "Memur-Sen Konfederasyonu olarak `Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası` başlatmış bulunuyoruz. 30 Kasım 2012`de TBMM önünde bir eylem yaparak kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü elde etmelerine yönelik, başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik" dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen`in serbest kıyafetle resmi kurumlara giderek gerçekleştirdiği sivil itaatsizliği hatırlatan Mebrure Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "650 bin üyesiyle kamu çalışanlarının en büyük konfederasyonu olan Memur-Sen, kamuoyunu da eylemlilik surecine dâhil ederek Başbakanlığa sunulmak üzere 10 milyon imza toplama kararı almıştır. Alınan bu karar gereği bizler de Erzincan`da bu kampanyaya destek olmak için Memur-Sen Erzincan Şubemizin önünde imza kampanyası stantlarımızı açmış bulunuyoruz" dedi.

 

Erzincanlıları ve resmi kurumlarda çalışan vatandaşları imza kampanyasına destek olmaya çağıran Mebrure Doğan, imza kampanyasına gösterilen ilginin, bu konuda ne kadar haklı olduklarını gösterdiğini ifade etti. (Mesut Gözlü - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir