• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Malatya Milletvekili Tüfenkçi'den Şahnahan deresi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eski Gümrük Bakanı, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, İLKHA’nın gündeme getirdiği “Malatya’da dereden zehir akıyor” adlı haberde geçen Şahnahan deresi için arıtma tesisi kurulacağını söyledi.

Malatya Ziraat Odaları bu ayki İl Koordinasyon toplantısını AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Tüfenkçi’nin katılımıyla gerçekleştirdi. 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TEZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılınç, her ay düzenli olarak koordinasyon toplantılarını gerçekleştirdiklerini ve bu ayki toplantıya eski Gümrük Bakanı, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’yi davet ettiklerini, çiftçilerin yaşadıkları sorunları kendilerine ileteceklerini söyledi.

“Toprak Mahsulleri Ofisinin bir an önce devreye girmesi Malatya’mız için canı gönülden beklenen bir şey”

Kılınç, Milletvekili Tüfenkçi’ye katılımından dolayı teşekkür ederek şöyle devam etti: “Bazen tarım paydaşlarımız olan Tarım ve Orman İl Müdürü'müzü, TARSİM Bölge Müdürü'müzü, Devlet Su İşleri Müdürü'müzü toplantılarımıza davet edip burada konuk ediyoruz ve üreticilerimizin sıkıntılarını, eksiklerini burada gidermeye çalışıyoruz. Geçen ayki toplantımızda değerli vekilimiz Öznur Çalık hanımefendi teşrif ettiler. Bugün de eski bakanımız Bülent Tüfenkçi, bizi kırmayıp teşrif ettiler. İnşallah üreticimizin bazı sıkıntıları var, onları burada dile getireceğiz ve çözüm arayışı içinde olacağız. Kayısı ile alakalı malumunuz bu yıl rekoltemiz düşük oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl alım yapacaklardı. Tabii ki lisanslı depomuzun birisi tamamlanmıştı. İnşallah vekilimizden, bakanımızdan bu talebimiz olacak. Her ne kadar bu yıl ürünümüz para ediyorsa da Toprak Mahsulleri Ofisinin de bir an önce devreye girmesi Malatya’mız için canı gönülden beklenen bir şey. En azından bir giriş yapılsa diğer yıllar İçinde ışık tutacak diye düşünüyoruz.”

Toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına Başlayan eski Gümrük Bakanı, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, “Bildiğiniz üzere Malatya'mız bir yandan sanayileşirken bir yandan da tarım kenti olma hüviyetini devam ettiriyor. Tarımda, Türkiye'de üst sıralara tırmanma noktasında, çalışmalarımız devam ediyor. Tarımda, orta ölçekli bir il olmamıza rağmen özellikle kayısı üretimi, tarımsal ihracat noktasında Türkiye’de 18'inci sırada yer alan bir iliz. Malatya'yı tescilli ovalarıyla kalkındırırken, bir yandan da tarımsal sanayinin de gelişmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar ziraat odalarımızla hep birlikte olduk olmaya da devam ediyoruz.  Bu birliktelik, Malatya'ya kazanımlar getireceğinden hiç şüphem yok. Malatya'da kayısı üretimi noktasında hükümet olarak her zaman üreticilerimizin yanında olduk ve yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Malatya’da dereden zehir akıyor

“Ağustos ayının ikinci yarısında inşallah arıtmanın ihalesini yapıp, eylül ayı gibi temelini atarız”

İLKHA muhabirinin Şahnahan Deresi Arıtması ile ilgili sorusuna yanıt veren Tüfenkçi, “Mevcut arıtmanın kapasitesinin geliştirilmesi ve yeni arıtma noktasında keşif bedelleri ortaya çıktıktan sonra ağustos ayının ikinci yarısında arıtmanın ihalesi bitmiş olacak. Bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde bunun sözünü aldık. İhale bedeli ve proje bitti. Keşif bedelleri bekleniyordu. O da neticelendi. Şimdi ihale sürecine başlandı. Bakanımız talimatı verdi. Ağustos ayının ikinci yarısında inşallah arıtmanın ihalesini yapıp, eylül gibi temelini atarız.” diye konuştu.  

“Özellikle arıtmadan çıkan suyun kapalı olarak deşarj edilmesi noktasında bir çalışma var”

İLKHA muhabirinin "Şahnahan Arıtma Tesisi kurulduktan sonra mesire alanı yeniden kazandırılacak mı?" sorusuna ise Tüfenkçi, şu yanıtı verdi: “Onunla ilgili Yeşilyurt Belediye'mize devrettik. Belediyemizin çeşitli projeleri var. Gençlik Merkezi yapmayı düşünüyor veya geniş bir mesire alanı haline getirme noktasında Yeşilyurt Belediyesi ve orada yaşayan vatandaşlarımızın vereceği kararla ortaya çıkacak. Sadece arıtma yapılmayacak. Arıtmadan sonra valiliğimizin bir çalışması var. Özellikle arıtmadan çıkan suyun kapalı olarak deşarj edilmesi noktasında bir çalışma var. Onu da yakinen takip ediyoruz. Çünkü her ne kadar yeni bir arıtma yapsak koku olmayacaksa da o suyu istiyoruz ki kapalı olarak gitsin. 10-12 kilometrelik bir proje. Arıtma bittiğinde o proje de bitmiş olacak. O suyun sulamada kullanılmasını istemiyoruz. Orada ki çiftçiler ve sulama birliği sulamak istiyor. Ama bana göre deşarj edilmesi lazım. Çünkü, ondan sonra birçok problem çıkıyor.  Üretici ağaçlarımız kurudu.  İlk önce talep ediliyor ama daha sonra şikâyet ediliyor. Dolayısıyla sulamada kullanılmaması lazım ve çalışma da o yönde.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir