• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Bu Karikatür israil ile İngiltere Arasında Krize Yol Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset Başkanı Reuven Rivlin, İngiliz Avam Kamarası Başkanı`na gönderdiği mektupta, dün (28 Ocak Pazartesi) Sunday Times`ta yayınlanan Netanyahu karikatürünü şiddetle kınadı.

Rivlin`in mektubunda, "İsrail kamuoyu, bugün İngiltere`de böyle bir karikatürün yayınlanmasına izin verilmesinden büyük hayalkırıklığı duymaktadır" dediği ifade edildi.

Siyonist işgal radyosunun internet sitesinde yayınlanan konuyla ilgili haberde belirtildiğine göre, işgal rejiminin Londra`daki büyükelçisi Daniel Taub da, İngiltere`nin köklü gazetelerinden birinde bu şekilde anti-semitizm içeren bir karikatürün yayınlanmasından duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Sunday Times gazetesinin karikatüristi Gerald Scarfe, Netanyahu`yu Filistinlilerin vücutlarının ve uzuvlarının sıkıştığı tuğla bir duvarı kanla örerken çizmiş, karikatürün altına ise "İsrail seçimleri. Barışı çimentolamak sürecek mi?" diye yazmıştı.

İngiltere`de yaşayan Siyonistler, karikatürle ilgili Basın Şikayetleri Komisyonu`na başvurdu. İngiliz basını, Netanyahu ve Siyonistlerin özellikle karikatürün sözde Yahudi soykırımının kurbanlarının anıldığı günlerde basılmasından rahatsız olduklarını bildirdi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir