• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Mısır Savunma Bakanından uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`da Geçen yıl Port Said Stadyumu`nda 74 kişinin hayatını kaybettiği maç faciasının ardından mahkemenin 21 sanığa idama cezası vermesi nedeniyle çıkan olaylar devam ederken, Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi: \"Siyasal çalkantı nedeniyle ülke çöküşe sürüklenebilir\" uyarısında bulundu.

 

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin daveti üzerine bir araya gelen Milli Diyalog heyeti önerilerini sundu. Mursi, Muhalefetin isteklerini kabul edeceği imajı verirken milli birlik hükümeti önerisi reddedildi.

 

Teklif edilen bazı konular
1- Görüşme esnasında gençlerin sorunları, seçimler, toplumsal haklar ve ekonomi konusunda dört ayrı komisyon oluşturulması konusunda fikir birliğine varıldı.

2 - Hürriyet ve Adalet Partisi Başkanı Saad el Ketetni, toplantıda seçim kanunun gözden geçilmesini önerdi.

 

Liberal parti olan Ulusal Kurtuluş Cephesi ise diyaloga katılmadığı halde şu önerilerde bulundu: Cephe, milli birlik hükümeti kurulması, seçimlerin şeffaflığı ve seçim kanununun düzeltilmesi, anayasada yeni düzenlemelerin yapılması gibi bir takım isteklerini sıraladı.

 

Sokağa çıkma yasağına rağmen bir grup eylemci, Tahrir Meydanı`na yakın bir yerde bulunan Semiramis Oteli`ne saldırdı. Baştan beri İhvan`ın ülkenin başına geçmesinden rahatsız olan ABD, ülkedeki şiddet olaylarını bahane ederek büyükelçilik çalışmalarını durdurdu. (Cuma Karakoç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir