• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Emperyalist ABD ve terör rejimi sanal ortamda da Filistin'i işgal ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son birkaç gündür birçok internet kullanıcısı, Google ve Apple'ın harita uygulamalarından "Filistin (Palestine)" yazınca "Filistin" isminin haritalarda olmadığı keşfetti.

Bunun üzerine Twitter üzerinden "Free Palestine" tagı dünya gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcıları, Google ve Apple'a tepki içerikli paylaşımlarda bulundu.

Siyonist işgalci rejimin, Filistin'deki Batı Şeria topraklarını ilhak etme planlarını devreye sokmaya çalıştığı günlerde gündeme gelen bu konu, aslında yeni değil.

ABD ve işgalci rejimin çıkarları doğrultusunda hareket eden Google ve Apple, Filistin'i yıllardır haritalarda göstermiyor. ABD ve işgalci rejim gerçek hayatta; Google ve Apple ise sanal alemde Filistin'i işgal ediyor.

Google'ın 2011 yılından beri harita uygulamalarında Filistin'i "işgal" ettiği biliniyor. Ancak bu durum ilk olarak 2016'da gündem olmuştu. Google, 2016'da "hiçbir zaman Filistin'i haritalar uygulamasında aranabilir bir seçenek olarak eklemediklerini" belirtmişti.

Google Haritalar yapılan "Filistin" araması doğrudan işaretli bir merkeze götürmüyor. Haritada Batı Şeria ve Gazze bölgelerinin siyah kesik çizgilerle ayrıldığı görülüyor.

Google Haritalar’da hem Gazze hem de Batı Şeria etiketleri tıklandığında ise konumlar hakkındaki bilgiler kısmında Vikipedi’den alınan bilgiler yer alıyor. Bu sonuçlarda ise, şehirlerin Filistin’de bulunduklarına yer veriliyor.

Apple Haritalar'da da "Filistin" araması etiketlenmiş doğrudan bir sonuç vermiyor. Sınırlar bazı renkli çizgilerle belirlenmiş olsa da bu toprakların Filistin’e ait olduğu anlaşılamıyor. 

Google ve Apple birer ABD şirketi ve emperyalist ABD, Filistin'i bir devlet olarak tanımamakla birlikte, işgalci siyonist rejime büyük destekler vererek işgali genişletmeye çalışıyor.

Filistin toprakları bugün Kudüs dahil Batı Şeria’yı ve Gazze’yi içeren topraklardan oluşuyor. Filistin’i tanıyan 139 ülke var. Bunlar arasında Rusya, İsveç, Çin gibi ülkeler var. ABD ve Avrupa ülkelerinin ise büyük bir kısmı tanımıyor.  Afganistan, İran, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler de işgalci rejimi tanımıyor.

Bir başka harita uygulaması Yandex Haritalar'da ise "Filistin" araması sonuç veriyor. Bu uygulamada Filistin etiketinin kullanıldığı görülüyor.

Google ve Apple, tüm tepkilere rağmen "toprak hırsızlığı" uygulamasından vazgeçmezken bu durum dev şirketlerin Müslümanlar tarafından boykot edilmesi gerekliliğini de ortaya koyuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir