• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
81 Yaşında Kur`an-ı Kerim Öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana`nın Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesindeki Yeni Türkmenoğlu Camii`nde yatsı namazından sonra bir araya gelen yaşları 50 ile 81 arasında değişen 25 kişilik grup, 2 ayda Kur`an-ı Kerim okumayı öğrendi.
 
Kursiyerler arasında bulunan 81 yaşındaki Talat Sezen, "Bu yaşıma kadar birkaç dua dışında bir şey bilmiyordum. Gençliğimden bu yana Kur`an-ı Kerim`i okumayı istiyordum. Dinimizin yüce kitabı Kur`an-ı Kerim ile tanışmak bu yaşta nasip oldu. Şükürler olsun. Gençlere öğrenmek için benim gibi yaşlanmayı beklememelerini tavsiye ediyorum" dedi.
 
Yüreğir ilçesine bağlı camilerdeki Kuran Kurslarından bahseden Yüreğir İlçe Müftüsü Mehmet Gök, "Ulubatlı Hasan Mahallesindeki Yeni Türkmenoğlu Camii ilim yuvasına dönüşen ibadethanelerden biri. Caminin emektar imamı Erol Özer, cemaate yönelik bazen namaz öncesi bazen de sonrasında yapılan Kur`an, hadis, ilmihal gibi derslerin yanı sıra aile içi sorunlar, insan ilişkileri, iş ahlakı, sağlık konularını da ele alıyor. Her yaştan vatandaşa Kur`an öğretmesi bizleri memnun etmektedir. Çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
Yeni Türkmenoğlu Camii İmam-Hatibi Erol Özer ise şunları söyledi: "Akşam Camii Derslerimiz devam ediyor, Kur`an-ı Kerim`i yüzünden okumayı, mealini, fıkıh bilgilerini, namazda okunan kısa sureleri ve manalarını, Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerinin bazılarını, Kur`an-ı Kerim hakkında genel bilgileri öğrendi. Vatandaşlardan talep gelmesi halinde, kaç yaşında olursa olsun. Kur`an-ı Kerim öğretmek için cemaatin emrinde olduğunu, Sadece ezan vakti camiye gelip, namazı kılınca dağılan değil, kaynaşan, bütünleşen, namaz aralarında ilmi sohbetlerle bilgisini sürekli artıran bir cemaat oluşturmayı hedefliyoruz. Talat Amca 81 yaşında kendi azmiyle Kuran-ı Kerimi öğrendi. Gençlerimizde Güzel örnek olur inşallah" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir