• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
Depremin yaşandığı Malatya'da yapılacak olan 24 derslikli okul için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

24 Ocak'ta Elâzığ Sivrice merkezli meydana gelen depremde Malatya'da bazı okullar ağır hasar görerek kullanılamaz hale gelmiş, bazı okullarda ise hafif hasarlar oluşmuştu.

Depremin ardından bazı hayırseverlerin başlattığı "okul yapımı" kervanına Malatyalı İş adamı Mehmet Ali Aydınlar da dahil oldu.

video

Aydınlar, Battalgazi ilçesi Çamurlu Mahallesinde yapacağı ve kendi adının verileceği 24 derslikli lise için Malatya Valiliğinde imza töreni düzenlendi.

İmza törenine; Malatya Valisi Aydın Baruş, İş adamı Mehmet Ali Aydınlar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder katıldı.

"Malatya'nın eğitim kurumlarının kaliteli hale getirilmesinde Malatyalı hayırseverlerimizin destekleri çok büyük"

İmza töreni öncesi konuşan Vali Baruş, depremde hasar gören okul binalarının yenilenmesi için çalışma başlattıklarını, yapılacak 22 okulun bir kısmına başladıklarını ve 32 okulda güçlendirme çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Vali Baruş, "İnşallah eğitim ve öğretim yılının başlangıcında bunları eğitim hayatımıza kazandıracağız ve çocuklarımızı daha ferah ortamlarda eğitim alma imkanını temin edeceğiz. Malatya'nın eğitim kurumlarının kaliteli hale getirilmesinde Malatyalı hayırseverlerimizin destekleri çok büyük. Malatya'nın evlatları Malatya'da çok güzel eserler inşa ediyorlar. Okul binaları, eğitim kompleksleri, sağlık tesisleri yapıyorlar. Malatya'nın yetiştirdiği en önemli hayırseverlerden birisi de aramızda bulunan İş adamı Mehmet Ali Aydınlar. Arapgir ilçesine gidenler görecektir ki, orada modern bir Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, diğer eğitim tesisleriyle, konferans salonlarıyla birlikte gerçekten gurur duyulası eserlere şahitlik edeceklerdir. Arapgir ilçesinin eğitim bakımından da bu seviyeye gelmesinde Sayın Mehmet Ali Aydınlar'ın çok büyük katkısı olmuştur." dedi.

"Yapılacak okul 816 öğrenci kapasiteli olacak"

Depremin ardından Malatya'nın bazı konularda okul ihtiyacının olduğunu iş adamı Aydınlar'a ilettiklerini söyleyen Baruş, "Sağ olsunlar Malatya'nın bu ihtiyacını karşılama yönünde kendileri bir irade beyan ettiler. Bugün bu irade beyanı neticesinde de Battalgazi ilçemizin Çamurlu Mahallesi'nde Mehmet Ali Aydınlar Malatya Lisesi'ni yapmak için kendileriyle bir protokol imzalayacağız. Okulumuz 24 derslikli olarak inşa edilecek. Aynı zamanda sadece okul binası değil spor ve konferans salonu da bu inşaatın içerisinde bulunacak. Uygulanacak proje özel tip proje. Çok güzel bir okul ve tesisleriyle birlikte eğitim hayatımıza kazandırılmış olacak. Yapılacak olan lise binası tüm Malatyalıların bildiği ve Türkiye için çok önemli değerler yetiştirmiş Malatya Lisesi olup kapasitesi 816 öğrenci olacaktır. Sınavla öğrenci alan kaliteli bir okul olacak. İnşallah kısa sürede bu inşaatı tamamlayarak seneye eğitim ve öğretim hayatımıza başlamak istiyoruz." diye konuştu.

"Okul önümüzdeki yıl eğitim-öğretime hazır olacak"

İş adamı Mehmet Ali Aydınlar ise, "Bugüne kadar yatırımlarımın önemli bir kısmını Arapgir'e yaptım. Ayrıca İstanbul'da da bu tür yatırımlarımız oldu. Ama özellikle depremde sonra Malatya'nın okul ihtiyacı talebi iletildiğinde biz de 'Memnuniyetle üzerimize düşen görevi yerine getiririz.' dedik ve Vali Beyle birkaç kez görüştükten sonra bu okulun yapımı konusunda mutabık kaldık. Bugün de bu protokolü imzalayacağız ve hemen arkasından inşaata başlayacağız. Kısmet olursa gelecek sene eğitim- öğretime hazır olacak." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de katkılarından dolayı iş adamı Mehmet Ali Aydınlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından yapılacak okulun protokol imzaları Vali Baruş ile İş adamı Aydınlar tarafından atıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir